DISSE FLYTTER INN: Fra venstre Dag T. Klem, Bulk Infrastructure, Morten Andersen, adm. dir. i Alimenta, Magne Høyland adm. dir. i Hydroscand, Andreas Corwin, Hesselberg og Peder Nærbø, Bulk Infrastructure.
DISSE FLYTTER INN: Fra venstre Dag T. Klem, Bulk Infrastructure, Morten Andersen, adm. dir. i Alimenta, Magne Høyland adm. dir. i Hydroscand, Andreas Corwin, Hesselberg og Peder Nærbø, Bulk Infrastructure.

Rift om logistikktomter

Bulk har utviklet et nytt og sentralt plassert logistikkområde mellom Oslo og Gardermoen, og det er stor rift om tomtene.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mai skrev vi i Moderne Transport om mangelen på logistikktomter i Stor-Oslo, og fortalte om de tomtene som fortsatt var tilgjengelige i attraktive områder. Blant dem Bulk Park Lindeberg, som ligger rett ved E6 sør for Kløfta.

Nå en kort sommer senere er tre store tomter på området allerede leid ut.

– Det har gått fort, sier Dag Klem hos Bulk Infrastructure.

Arbeidene i gang

Anleggsarbeidene er i full gang på Lindeberg.
Anleggsarbeidene er i full gang på Lindeberg.

De tre leietakerne er Hydroscand, Alimenta og Sigurd Hesselberg AS. Vi møtte dem på utbyggingstomta i begynnelsen av september. Der er bulldosere og andre anleggsmaskiner i full gang med å planere og gjøre klart for bygging.

Hydroscand er en ledende europeisk leverandør av slanger, og flytter i 2020 fra snitt nåværende hovedkontor på Grorud i Oslo til Lindeberg.

SLAGER OG RØR: Hydroscand flytter inn høsten 2020 i et bygg på 8700 kvadratmeter.
SLAGER OG RØR: Hydroscand flytter inn høsten 2020 i et bygg på 8700 kvadratmeter.

– Etter å hav vært på jakt etter nytt bygg en stund, falt valget på Bulk Park Lindeberg av flere årsaker, men denne lokaliseringen så sentral og praktisk for kunder og ansatte, var en svært avgjørende faktor, sier administrerende direktør Magne Høyland.

Hydroscand har inngått en leieavtale med Bulk på ti år med en opsjon på like mange år. Hydroscand flytter inn i et bygg på 8700 kvadratmeter.

Lager og pølsemakeri

Alimenta er en av landets ledende leverandører av råvarer, ingredienser og smak til matprodusenter. De flytter hele sin virksomhet til et 6000 kvadratmeter stort bygg på Lindeberg i løpet av neste år.

– Selskapet er i medvind, vi vokser og trenger større lokaler, sier administrerende direktør i Alimenta Morten Andersen.

Det nye bygget vil huse lager, kontor, laboratorium, pølsemakeri, kjøkken samt kjøle- og fryseområder. Kontrakten med Alimenta gjelder i første omgang for 15 år.

– Vi har store forventninger til dette, sier Andersen, som tar med seg 41 ansatte til de nye lokalene på Lindeberg.

STORE: Sigurd Hesselberg AS skal flytte inn på et 16.000 kvadratmeter stort anlegg.
STORE: Sigurd Hesselberg AS skal flytte inn på et 16.000 kvadratmeter stort anlegg.

Gravemaskiner og trucker

Den største leietakeren foreløpig er Sigurd Hesselberg AS, som flytter fra dagens altfor trange lokaler på Økern i Oslo til et nytt bygg på hele 16.000 m². Bygget skal stå ferdig første halvår i 2020, på en 40 mål stor tomt.

Hesselberg er en komplett maskinleverandør med blant annet anleggsmaskiner fra Komatsu og gaffeltrucker fra Linde i sortimentet. I nybygget skal Hesselberg ha alt av verksted, delelager, administrasjon og maskinlager fra Hesselberg Maskin og Hesselberg Truck flyttes inn under ett og samme tak.

– Vi har jobbet lenge med å finne nye lokaler. Våre krav var at det nye hovedkvarteret til Hesselberg skulle ha god infrastruktur, nærhet til Oslo og ikke være lenger nord enn Kløfta. Denne tomta innfrir på alle områder, sier en fornøyd Andreas Corwin i Hesselberg.

Han forteller at de fleste av selskapets 150 ansatte bor nordøst for Oslo.

– De får nå kort kjørevei, og dessuten muligheten til å ta tog til Lindeberg stasjon som ligger like ved.

 

Corwin gleder seg også til å stille ut selskapets forskjellige maskiner langs E6.

– Bedre eksponering skal du lete lenge etter, sier Peder Nærbø i Bulk.

– Indrefileten

Bulk Park Lindeberg ligger kloss inntil E6 og med kort avstand til jernbanestasjonen Lindeberg, tre kilometer sør for Kløfta i Sørum kommune. Her har Bulk ervervet et område på 250 mål, som Peder Nærbø i Bulk Infrastructure mener er svært attraktivt for bedrifter innen logistikk, industri og produksjon.

– Slik lokalisering er den såkalte indrefileten for lager og logistikkbygg i bransjen. Vi opplever stor interesse for denne og lignende eiendommer i porteføljen vår, sier Nærbø.

– Dette er en av få tomter mellom Oslo og Gardermoen med spesielt god kollektivtilknytning. Lindeberg togstasjon ligger tett inntil tomten og vi ser at dette er et attraktivt element for industribedrifter som ønsker å skape aktivitet i kommunen, legger Nærbø til.

Med de tre kontraktene som nå er signert, begynner Bulk Park Lindeberg å fylles opp. Området er å totalt 250 dekar. Ifølge Dag Klem er det fortsatt rundt 95 mål tomt ledig, med plass til bygg med rundt 15.000 m² fotavtrykk på området.

– Vi jobber med flere aktører, og det kan godt komme flere kontraktsigneringer i løpet av året, sier han.

Powered by Labrador CMS