NYBYGG: Bring leier rundt 16.000 kvadratmeter av Fabritius i Oslo Logistikkpark Drøbak.

Bragte Bring til Drøbak

DRØBAK: Bring Warehousings lager på Trollåsen ved Kolbotn skal rives og bli til boliger, så da måtte Bring på jakt etter ny lagerlokasjon.

Publisert Sist oppdatert
FYLLES OPP: Flytteprosessen fra Trollåsen var så godt som gjennomført da vi var på besøk. Med større lager er det plass til mer gods, så mange palleplasser sto tomme.

– Vi var på jakt etter lokale sentralt i Oslos utkant. Vi så mye på eksisterende bygg, både på Berger og Sofiemyr, men plutselig dukket Fabritius opp med dette området i Drøbak. Deretter gikk det veldig fort, og vi fikk landet dette på rekordtid, sier logistikksjef Øystein Hagen.

Fra 5900 m² på Trollåsen skulle Bring i utgangspunktet overta 9000 m² i Oslo Logistikkpark Drøbak. I avtalen ble det lagt inn en opsjon på de tilstøtende 7000 kvadratmeterne, og det tok ikke lang tid før det ble behov for dem også.

GODT SAMARBEID: Innredningen i det nye lageret er levert av BLS, tidligere Nordic Racking tidligere Nordic Racking Group. Fra venstre: Tore Bakken (BLS), Mats Danielsen (BLS), Øystein Hagen (Bring), Vidar Aakerholm (Bring) og Terje Danielsen (BLS)

– Vi fikk Grove Knutsen som kunde, og dermed ble det 16.000 i stedet for 9000 m² sier Hagen.

Bring overtok bygget i begynnelsen av desember, og da MT var på besøk i midten av januar var de 17.500 palleplassene begynt å fylles opp, selv om det fortsatt var luftig på lageret. I tillegg har Grove Knutsen flyttet både varer og interiør fra sitt tidligere lager på Berger til den innerste delen av lageret i Drøbak.

STORKUNDE: Innerst i Bring-lageret ligger godset til Grove Knutsen, som har flyttet sin lagerinnredning fra Berger til Drøbak.

Bygget er tilpasset Brings behov og har en miljøprofil med BREEAM sertifisering «very good» og solcelleanlegg på taket. Behovet er for øvrig et relativt konvensjonelt lager, og i tillegg til pallereolene har BLS levert 2000 hyllemeter småvarereoler.

– Her er det ingen automatikk eller slikt, men tradisjonell lagerdrift. Vi er åpen for alle kunder som har varer som kommer inn porten, sier driftssjef Vidar Aakerholm.

Ut av anlegget går alt fra postpakker til pallegods.

– Vi gjør alt fra pallegods til myggservietter. De største artiklene vi har er vel varmepumper, bortsett fra stigene og stillasene til Grove Knutsen, sier Aakerholm.

Selv om det er et konvensjonelt lager, som ikke vil imponere de største automasjonsentusiastene, jobbes det mer moderne og på en annen måte i det nye anlegget i Drøbak enn på Trollåsen. Inne i lokalet er det satt opp et 5G-anlegg fra Telia som gjør internkommunikasjonen lynrask og sømløs.

– Vi har flyttet pakkebordet ut på trucken. Pakksedler, etiketter også videre skrives ut på trucken, og produktene scannes med en hanskescanner, og nettbrettet på trucken er plukkerens «kontor». Tidligere hadde vi stasjonære pc-er og papir, sier Øystein Hagen.

Det effektiviserer prosessen. I tillegg har Jungheinrich levert 17 nye trucker – også de i Bring-grønt.

Powered by Labrador CMS