11 mill. i gebyrsmell

Vegvesenet har skrevet ut 11 mill. kroner i gebyrer siden nyttår til lastebileiere som ikke har bombrikken i orden.

Publisert Sist oppdatert

Vegmyndighetene bekrefter med dette at de slår hardt ned på ulovlige bompasseringer.

Statens vegvesen har i løpet av årets to første uker kontrollert over 17.000 kjøretøy.

Mange lastebiler er tatt uten gyldig bombrikke og må ut med 8000 kroner i gebyr.

1400 gebyrer

Fra nyttår ble det påbudt med bompengebrikke i frontruta for tunge kjøretøyer. Men i løpet av de to ukene etter at påbudet kom, har over 1400 lastebileiere blitt ilagt gebyr av Vegvesenets kontrollører.

Drøyt to av tre kjøretøyer som er ilagt gebyr, er utenlandske. De som ikke har brikken i orden, får en regning på 8000 kroner.

– Det er mye penger. Særlig for mange av de utenlandske sjåførene, sier kontrolleder Åge Kristiansen i Statens vegvesen til NRK.

Frustrasjon

Vi har tidligere skrevet om de mange som for gebyrer for å kjøre med personbilbrikke, og de som ikke har brikke i det heletatt. Dermed slipper de unna med en tredel av det det koster å passere bomstasjonen.

Adm. direktør Geir A. Mo i Norges Lastebileier-Forbund (NLF) sier at mange av deres medlemmer er frustrerte over innkjøringsproblemer med det nye systemet.

– Mange har fått bot på grunn av feil registrering hos bompengeselskapene og tre måneders leveringstid på brikke. Med litt mer smidighet i starten, blir det bra. Vi er glad dette kommer, sier Mo.