«Jernbanemannen» Bjarne Ivar Wist forteller at han nå vil prøve fiskelykken i BioMar. Foto: Per Dagfinn Wolden

Bjarne I. Wist prøver fiskelykken

«Jernbanemannen» Bjarne I. Wist prøver fiskelykken som ny direktør for innkjøp og logistikk i BioMar.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han ser spenningen med å kunne utfordre transportbransjen fra et annet ståsted.

- Jeg har på mange måter «skiftet side» etter å ha vært innen jernbane med CargoNet, konsulentbransjen og infrastrukturbygging, forteller Wist som startet i ny-jobben i september.

Stor på oppdrett

BioMar produserer for oppdrettsfisk, og omsetter for 8 milliarder kroner årlig, hvor ca. halvparten er knyttet til to norske fabrikker.

- Med en produksjon på 500.000 tusen tonn bare i Norge, basert på råvarer fra nær sagt hele verden, gjør selskapet til en stor aktør både på kjøp av råvarer og transport, sier den nye innkjøps- og logistikkdirektøren i BioMar og fortsetter:

- Dessverre er det mindre bruk av jernbane, men mye båttransport. Både bulk og containere, sier Wist og understreker at utviklingen innen oppdrett og sjømat går utrolig rask, og ikke minst øker fokuset på logistikk. 

Garvet logistiker

Etter at Wist sluttet som strategidirektør i CargoNet i 2014, etter over 18 år i selskapet i ulike roller med omstilling, strategi og kommunikasjon, har han hatt en sentral rolle i utviklingen av ny europeisk infrastruktur.

Som ansvarlig for jernbane og infrastruktur i Langø Service var han engasjert i en bransje som investerer milliarder av kroner på blant annet opprustning av vei og jernbane.

- Nå er tiden igjen inne til å gjøre noe annet spennende, sier Bjarne I. Wist.

Powered by Labrador CMS