Åpningen av Norges sørligste fyllepunkt for biogass ble markert denne uken. Fra venstre: Jogeir Munkeby, salgssjef i Gasum, varaordfører i Kristiansand kommune Charlotte Beckmann Finnestad, NLFs administrerende direktør Knut Gravråk og Ingelin Noresjø, daglig leder i Grønt Landtransportprogram.

Åpnet Norges sørligste biogass-stasjon

Gasum har åpnet Norges sørligste fyllestasjon for biogass i Kristiansand.

Publisert Sist oppdatert
Fyllestasjonen ligger på Mjåvann industrifelt like vest for Kristiansand.

 Åpningen markerer en betydelig utvidelse av selskapets infrastruktur for flytende biogass (LBG) i Norge. Gasum har samarbeidet med Mjåvann Invest om den nye fyllestasjonen.

- Denne utvidelsen er et viktig steg i utviklingen av infrastrukturen for biogass, og målet er å muliggjøre transport med biogassdrevne lastebiler over hele Sør-Norge innen utgangen av 2025. Utvidelsen av det nordiske nettverket av gassfyllestasjoner er ikke bare bra for miljøet – det gir også logistikkselskapene muligheter til å redusere utslippene betydelig», sier Jogeir Munkeby, Gasums salgssjef for trafikk i Norge.

Stasjonen tilbyr både komprimert og flytende biogass, og den er i tråd med selskapets strategi om å imøtekomme den økende etterspørselen etter bærekraftig drivstoff i regionen. Den er åpen for både kommersielle distributører og private aktører.

Stasjonen i Kristiansand er Gasums sjette LBG-fyllestasjon i Norge. Den er strategisk plassert for å betjene regionens logistikkselskaper, og den legger til rette for langtransport mellom Oslo og Kristiansand. 

Videre planlegger Gasum å bygge flere fyllestasjoner i 2024, en av de vil være i Sandnes i nærheten av Stavanger, som blir det første steget mot å koble sammen korridoren langs E39 fra Kristiansand til Ålesund.

Powered by Labrador CMS