Posten med ny Volvo som går p flytende biogass, og skal gå mellom Oslo, Hamar og Stokke.

Posten på flytende biogass

Posten Norge tar i bruk nye drivstoffteknologi for første gang.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Posten Norge tar i bruk sin første bil på flytende biogass. Den nye containerbilen fra Volvo settes inn i linjetrafikk for å frakte pakker og gods mellom Oslo – Stokke – Hamar - Oslo.

Den nye containerbilen på flytende biogass har en tillatt totalvekt på 60 tonn, og en rekkevidde på ca 70 mil. Bilen vil kjøre rundt 180.000 km i året og spare miljøet for ca 150 tonn CO₂ per år, sammenlignet med et lignende kjøretøy på fossilt drivstoff. For å få tilsvarende effekt, måtte man erstattet i underkant av 90 fossile postbiler som kjører 10.000 km per år med elektriske alternativer.

Bilen skal fylle drivstoff i Oslo og Stokke.

Posten arbeider for å oppnå et fossilfritt nettverk i Norge og har som mål å ikke bestille fossile varebiler til bruk i byer fra 2022. Utenfor byene er målet fra 2023. I januar tok Posten i bruk sin første store elektriske lastebil fra MAN med 26 tonns tillatt totalvekt.

- Vi tror det er en kombinasjon av ulike teknologier som vil bidra til at vi når miljøambisjonene våre. Flytende biogass kan være en god løsning når vi skal kjøre langt og tungt og er avhengig av større kjøretøy. For å stimulere til raskere utskifting av kjøretøyparken, trengs flere fyllestasjoner langs vegene i Norge og bompengefritak for biogass. Det haster med gode løsninger for å bidra til mer økonomisk gunstig miljøalternativ, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef i Posten Norge.

Powered by Labrador CMS