DB Schenker opplyser at biogass er en stor del av satsingen deres i det grønne skiftet.

DB Schenker gir stadig mer biogass

Fra januar har DB Schenker økt bruken av biogass på selskapets norske ruter. 

Publisert

Fra januar har DB Schenker kjørt rutene mellom Ålesund og Førde, samt Alnabru til Trondheim på biogass. 

Fra før går en fast Schenker-rute for Ekornes mellom Sykkylven og Oslo på biogass, samt rutene Alnabru-Ålesund, Hamar-Alnabru og Sandefjord- Kristiansand. Innenfor distribusjon (CoDi) er det 22 kjøretøy som kjører på biogass for DB Schenker i Norge nå.

- Når vi nå faser inn biogass på de lengere distansene, og med kombinasjonen ved bruk av tog (NRE), kan vi virkelig tilby miljøvennlig transport over større avstander. Eksempelvis fra Kristiansand til Tromsø. Det fases inn mange nye elektriske biler i Kristiansand, linjetrafikken har mulighet for omlegging til biogass Kristiansand – Oslo, NRE elektrisk tog Oslo – Narvik, mulighet for rute Narvik til Tromsø på biogass og til sist CoDi i Tromsø by som i løpet av 2024 vil ha en overvekt av el-kjøretøy, opplyser Schenker i en melding.

For å kunne komme i mål med ambisjonene i utslippskutt er det fortsatt en del å gjøre, spesielt på de lange rutene, opplyser Schenker. 

- Det sentrale her er tilgangen på fyllestasjoner for flytende biogass. Det er i dag 8 stasjoner på plass, og i løpet av 2024 er det planlagt hele 16 nye. 90 prosent av vårt utslipp kommer fra trafikkene våre, så dette er av stor betydning for å lykkes i det grønne skiftet. Det er et omfattende arbeide på gang med å få til dette i samarbeide med våre transportører, og mot aktører som fasiliterer tilgangen på drivstoff gjennom etablering av fyllingsstasjoner, skriver Schenker.

Powered by Labrador CMS