Prisen ble overrakt av konferansier Klaus Sonstad til innkjøp- og logistikksjef Jan Erik Tronesog direktør for bærekraft Camilla Bjerkli.

Logistikkprisen til Bewi

Loigistikkforengen Trøndelags Logistikkpris for 2020 går til Trøndelags 13. største selskap.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vanligvis deler Logsitikkforeningen avd. Trøndelag ut sin logistikkpris under Røroskonferansen i februar. Den ble av åpenbare grunner avlyst i år - for første gang på 47 år.

Men det må selvsagt deles ut pris likevel, og onsdag arrangerte foreningen logistikkwebinar der prisen ble delt ut til Bewi. Bewis reise startet i 1980 i fjæresteinene på Frøya med produksjon av fiskekasser og gjennom 40 år har selskapet vokst til å bli et multinasjonalt og børsnotert selskap. Selskapet har et stort transportbehov og er Trøndlags 13. største selskap.

Webinaret kan du se i opptak her.

Juryen har bestått av tidligere leder i Logistikkforeningen Trøndelag Lars Inge Fenes (Matmegleren), Jan Kolbjørn Håkonsen (Tine AS) og Bente Kristin Solberg (Bring AS). De har gitt følgende begrunnelser for tildelingen:

• Bewi er en stor logistikkaktør både i Norge og Europa. Totalt har konsernet 38 fabrikker. De har utviklet unike produksjonsmetoder for emballasje i sine segmenter, og konsernets aktivitet medfører omfattende behov for logistikk og transporttjenester. Bedriften har satset på høy grad av automasjon, heriblant automatisk lasting/lossing av biler.

• Konsernet eier også Bewi Norplasta og Tommen Gram, og konsernet har samlet sett et stort transportvolum både innen i fylket og inn/ut av Trøndelag.

• I 2020 flyttet Bewi hovedkontor fra Stockholm til Frøya, og blir derved det 13. største selskapet i Trøndelag.

• Bewi har siste år hatt stort fokus på miljø og satte seg i 2019 ambisiøse mål for resirkulering av sine produkter. 180 tusen tonn EPS produseres hvert år, herav sendes 2500 tonn fiskekasser til Polen. Gjennom samarbeid med aktører i Polen er målsetningen er at 1/3 av dette skal resirkuleres. Allerede første driftsår etter oppstart av resirkulering er 30 prosent av dette målet oppnådd, og bedriften vil fortløpende vurdere å utvide målsetningen til å satse på gjenvinning fra andre steder.

Under webinaret onsdag ble prisen overrakt til innkjøp- og logistikksjef Jan Erik Trones, og direktør for bærekraft Camilla Bjerkli.

Powered by Labrador CMS