Bjørn Maarud, konsernsjef i Bertel O. Steen, ser frem til å overta importen av Opel til Norge.

Bertel O. Steen tar over importen av Opel

Bertel O. Steen AS har inngått en avtale om å kjøpe 100% av aksjene i Opel Norge AS.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selskapet overtar dermed retten til å importere og selge Opel person- og varebiler i Norge.

- Vi er glade for å overta Opel i Norge. Det er et tradisjonsrikt merke med meget god kvalitet på bilene sine. Vi ser et stort potensial for å styrke posisjonen til Opel i Norge i tiden som kommer, sier Bjørn Maarud, konsernsjef i Bertel O. Steen.

Med Opel får Bertel O. Steen flere spennende person- og varebiler, og posisjonerer seg dermed for videre vekst. Opel har modeller i de fleste segmenter. Kommende modeller og ny teknologi vil bidra til å styrke Opels posisjon i markedet fremover.

Kjøpt av Groupe PSA

I 2017 ble Opel kjøpt av franske Groupe PSA. Groupe PSA er Europas nest største bilprodusent med merker som Peugeot, Citroën og DS. Disse importeres til Norge av Bertel O. Steen.

- Bertel O. Steen er inne i en viktig transformasjon for å møte nye kundebehov og fremtidige billøsninger. Opel vil inngå i dette arbeidet og vil gi Bertel O. Steen et enda mer attraktivt merke- og modellprogram. Vi mener at vi med vår kompetanse innen bilimport og forhandlervirksomhet kan styrke Opel i det norske markedet, sier Maarud.

Opel Automobile GmbH er fornøyde med å ha undertegnet avtalen med Bertel O. Steen.

- Valget av Bertel O. Steen til å ivareta ansvaret for Opel i det norske markedet er en anerkjennelse av konsernets sterke resultater. Det er også et uttrykk for at vi har tiltro til at Bertel O. Steen har den kompetanse som skal til for å øke Opels markedsandel i Norge. Bertel O. Steen har en lang fartstid som både importør og detaljist og vi er trygge på at vi sammen vil kunne styrke Opels posisjon i markedet, sier Xavier Duchemin, Managing Director, Sales, Marketing and Aftersales i Opel Automobile GmbH.

100 år siden sist

Bertel O. Steen har samarbeidet med den franske bilprodusenten Peugeot i 88 år ved å distribuere Peugeot i Norge. I 2015 overtok Bertel O. Steen også import og distribusjon av Citroën.

- Det er både gledelig og spennende med en slik utvikling for Bertel O. Steen. Det er også en avtale med et historisk sus over seg: Da automobilen gjorde sitt første inntog i Norge hadde Bertel O. Steen Opel fram til 1918. Nå gjenforenes vi 100 år senere. Vi gleder oss veldig til å få Opel tilbake blant bilmerkene i Bertel O. Steen, sier konsernsjef Bjørn Maarud.

Avtalen må godkjennes av Konkurransetilsynet og formell overtakelse forventes mot slutten av 2018.

Powered by Labrador CMS