Stilluf Karlsen skiftet ut

Bernt Stilluf Karlsen ble onsdag skiftet ut som leder av havnestyret i Oslo etter rekordlange 16 år.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den kontroversielle Karlsen har vært i konflikt med blant annet havnearbeiderne.

Byrådet har utnevnt den tidligere statssekretæren og SV-politikeren Roger Schjerva som ny styreleder i Oslo Havn, noe som innebærer et regime-skifte i havnen.

Det er magasinet Fri Fagbevegelse som omtaler byrådets dramatiske ommøblering i Havnestyret. Sammen med Schjerva går blant andre Silje Kjosbakk, bedre kjent som bloggeren «Bryggesjauerfrue», og tidligere byrådsleder Erling Lae (H) inn som nye medlemmer i Havnestyret.

Ber om tilgivelse

- Jeg ber om tilgivelse fra alle som føler at de er blitt "overkjørt" og har ingen problemer med å se at det er flere som i dag også gleder seg over at min periode som styreleder er over, sier Stilluf Karlsen som imidlertid gir fra seg stafettpinnen med stor glede og viser til at Oslo har fått en levende sjøfront, en levedyktig havn, rent vann og har fremtiden for seg.

I Stilluf Karlsens periode har Oslo Havn gjennomgått en total endring som preger både bybildet og havneaktivitetene.

Siden 2000 har den kontroversielle havnestyrelederen gått i bresjen for Oslo Havns oppdrag med å tilrettelegge for utviklingen av "Fjordbyen", samtidig som Oslo skulle forbli en sentral havneby.

De 16 årene Stilluf Karlsen har ledet styret har Oslos sjøfront gjennomgått en rivende utvikling som byen vel aldri har sett maken til tidligere. Både havneområdene, byutviklingsområdene og selve havnevirksomheten har gjennomgått en total forvandling. Havnen er rustet for å møte fremtiden med miljøvennlig sjøtransport og byens befolkning har fått en sjøfront som vel knapt noen kunne drømme om for 16 år siden.

- Det har vært en usedvanlig morsom tid med mange spennende utfordringer. Vi hadde aldri klart å levere de resultatene som er levert, for byen, for havna, over vann og under vann, om ikke hele organisasjonen i Oslo Havn KF hadde stått på i alle disse årene, med entusiasme, kreativitet og kvalitet i alle ledd, sier Stilluf Karlsen som i fire bystyreperioder har hatt tillit til å kunne initiere og gjennomføre tiltak som ellers kanskje hadde tatt litt lenger tid.

Det nye havnestyret

Roger Schjerva har med seg de to Høyre-politikerne Erling Lae og Merete Agerbak-Jensen, Hilde Singsaas fra Arbeiderpartiet og Geir Rognlien Elgvin fra Miljøpartiet. Siste person som er politisk oppnevnt i styret, er Silje Kjosbakken som er foreslått av partiet Rødt.

Den nye havnestyrelederen, Roger Schjerva, satt åtte år som statssekretær i Finansdepartementet under hele den rødgrønne perioden. Han har også tidligere erfaring fra havnestyret. Fra 2000 til 2005 var han medlem av Oslo havnestyre. Han har også arbeidet med kyst- og farvannsloven.

Powered by Labrador CMS