Skal utvikle Filipstadkaia

Oslo Havn har valgt Sweco til å ferdigstille tre reguleringsforslag for Filipstad.

Publisert Sist oppdatert

Filipstad skal forvandles fra havneområde til fergekai og bolig- og næringsområder. Etter planen skal reguleringsforslagene behandles i Oslo Bystyre i 2014.

- Filipstad er en viktig del av Fjordbyen. Utviklingen vil bringe Oslo nærmere fjorden, og forlenge den sammenhengende tilgang til vannet, sier Bernt Stilluf Karlsen, styreleder i Oslo Havn.

Sweco skal gjøre ferdig områdereguleringen og to detaljplaner på Filipstad.

- Vi er glade og stolte over å ha vunnet kontrakten og være med på utviklingen av Oslo til en enda bedre by, sier administrerende direktør Tron Kjølhamar i Sweco.

Områdereguleringen tar sikte på å omforme nåværende jernbane- og havneområder på Filipstad til byutvikling. Hans Jægers kvartal skal bli bolig- og næringsområde, mens Hjortnes skal bli fergeterminal, skole, og hotell og konferansesenter.

Sweco vant Filipstad i team med sin samarbeidspartner Alliance Arkitekter.

- Vi har gode erfaringer fra tidligere samarbeid. Alliance Arkitekter har en tydelig bærekraftprofil som passer Sweco, sier Kjølhamar.

Filipstad er per dags dato Oslo Vests største pågående byutviklingsprosjekt. En ny trikkelinje til Filipstad vil kytte fjordbyen til Sentrum.