Swisslog skal blant annet levere to nye stablingskraner til Oriolas anlegg.
Swisslog skal blant annet levere to nye stablingskraner til Oriolas anlegg.

Swisslog leverer til Oriola

Den svenske legemiddeldistributøren Oriola satser stort på å modernisere lageret.

Oriola, en av Sveriges ledende legemiddelsdistributører, samarbeider med et stort antall apotekkjeder der Oriola håndterer kjedenes innkjøp, lager og distribusjon av reseptfrie legemidler og handelsvarer. Sterk vekst har gjort at Oriola er nødt til å oppgradere og effektivisere sentrallageret i Mölnlycke.

Oriola har valgt Swisslog som partner på prosjektet.

I løpet av 2016 fikk vi en ytterligere stor kunde og det øvrige markedet har en kontinuerlig vekst. En oppgradering og utbygging av vårt sentrallager var derfor nødvendig. Swisslog ble et naturlig valg for oss siden vi verdsetter vårt lange partnerskap, gode relasjon og Swisslogs kapasitet til å ta et helhetsansvar, sier Jonas Larsson, driftssjef hos Oriola AB, i en pressemelding.

Swisslog skal utføre modernisering av anleggets seks eksisterende stablingskraner, levere to nye kraner, en ny plukkstasjon samt et oppdatert transportbanesystem med tilhørende kommunikasjons- og styringssystem. Høylageret er i dag 3300 kvadratmeter, men nå bygges det ut til rundt 4600 kvadratmeter. Dette vil øke antall pallelokasjoner fra dagens 16.500 til ca. 24.300.

- Nødvendig

- Det er helt nødvendig å investere i moderne automasjon om man skal møte markedets økende krav på tilgjengelighet av et bredt sortiment, sier Jonas Larsson, der han som driftssjef jobber med materialhåndteringen og automasjonsutstyret i Oriola.

Swisslog leverte allerede i 2003 lagerstyringssystem og transportbanesystem til Oriolas sentrallager, og har siden vært partner for service og vedlikehold, og leverandør av materialhåndtering og modernisering av anlegget.