Dag Adler Blakseth, Element Logic, gleder seg over nye muligheter i det amerikanske markedet.

Element Logic kjøper amerikansk selskap

Element Logic kjøper opp amerikanske SDI Industries og utvider sin virksomhet til USA og Latin-Amerika

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med det ekspanderer Element Logic sine operasjoner til 13 nye lokasjoner.

– Jeg ser frem til å få SDI Industries om bord. Dette oppkjøpet er en viktig milepæl i vår strategi om å bli den ledende integratoren for automatiserte lagerløsninger globalt. Med SDI ser vi en utrolig mulighet til å gå inn i det svært attraktive amerikanske markedet sammen med en partner som akselererer vår vekststrategi, sier Dag-Adler Blakseth, med-gründer og konserndirektør i Element Logic.

SDI er en amerikansk leverandør av nøkkelferdige automatiseringsløsninger og sorteringssystemer. Selskapet ble grunnlagt i 1977 og har over 40 års erfaring innen systemintegrasjon og automatiserte løsninger. Selskapet har åtte lokasjoner over hele USA og har også lokasjoner i Brasil, Chile, Colombia, Mexico og Peru.

Krish Nathan, administrerende direktør i SDI Industries.

– Vi er henrykte over å være en del av Element Logic-gruppen og ha en partner med en felles visjon og lignende kultur samt mange års ekspertise. Vi ser frem til å vokse sammen med Element Logic og mulighetene partnerskapet vil gi, sier Krish Nathan, administrerende direktør i SDI Industries.

Skal rulle ut AutoStore-løsninger i USA

Element Logic har mer enn 275 ansatte over hele Europa som designer, implementerer, leverer og betjener skreddersydde robotløsninger i varelager av alle størrelser i et bredt spekter av bransjer. Gjennom oppkjøpet av SDI ekspanderer Element Logic nå sine operasjoner til USA og Latin-Amerika og utvider staben med flere enn 200 eksperter.

I tillegg til muligheten til å rulle ut AutoStore-løsninger på tvers av det amerikanske markedet, bidrar oppkjøpet til å utvide Element Logics produkttilbud til også å omfatte løsninger for sorteringsutstyr.

Første oppkjøp med Castik Capital på eiersiden

Element Logic ble i juli 2021 kjøpt opp av et fond forvaltet av den europeiske private equity-investoren Castik Capital. SDI er Element Logics første oppkjøp siden Castik Capital gikk inn på eiersiden.

Ledergruppen i SDI vil reinvestere i Element Logic og fortsette å være medansvarlig for videreutviklingen av SDI og Element Logic i det amerikanske markedet. PwC, Kutak Rock og Houlihan Lokey var rådgivere for Element Logic tilknyttet oppkjøpet. Alta Capital Partners, Clapp Kelner, og Kirsch Kohn & Bridge var rådgivere for SDI. Transaksjonen vil fullføres i andre kvartal 2022.

Om SDI Industries

SDI har siden 1977 tilbudt ledende nøkkelferdige automatisering one-stop-shop løsninger fra design til integrasjon og ettersalgsstøtte. De er spesialister på klessortiment og enhetshåndtering, rådgivning, utvikling og design, systemer og programvareintegrasjon. SDI integrerer ulike banebrytende teknologier som Joey Pouch Sorter og Enzo AGVog er produsenten av SORTRAK G4 - en enhetssorterer i Bomb Bay-stil for klær.

Med hovedkontor i Los Angeles, California, er SDI Industries en multinasjonal organisasjon med virksomhet over hele verden, som betjener både internasjonale og innenlandske kunder. SDI har for tiden mer enn 400 distribusjonssentersystemer installert over hele verden.

Powered by Labrador CMS