Bulk Park Ausenfjell er lokalisert like ved siden av et eksisterende industriområde (til venstre).

Her kommer Bulks neste storprosjekt

Bare sju minutter fra E6 kan Bulk bygge 80.000 kvadratmeter lager- og industrilokaler – etter en lang tidkrevende reguleringsprosess.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært en langvarig og tidvis frustrerende prosess for Bulk Industrial Real Estate, men nå er selskapets neste stor logistikkpark klar til videreutvikling. Området Bulk Park Ausenfjell nå skal etableres på, har vært avsatt til arealformålet næring/erverv i kommuneplanens arealdel i gamle Sørum kommune for 20 år siden.

Slik ser området ut i dag ...
... og slik kan det se ut når Bulk har fått opp de første bygningene.

Likevel er det ikke før nå at Bulk er klar til å realisere planene i nåværende Lillestrøm kommune etter en lengre prosess med regulering av ny atkomstvei. Etter tidkrevende dialog med kommunen og andre offentlige myndigheter, ble det til slutt enighet om at den beste løsningen var å oppgradere den eksisterende atkomstveien i stedet for å bygge en helt ny atkomstvei i en annen trasé.

– Det har vært en lang reise og en kompleks prosess, men med konstruktiv og god dialog med alle parter, men nå er det klart for å utvikle dette utrolig attraktive området, sier Dag Klem i Bulk Industrial Real Estate.

Kan bygge 80.000 m²

Ausenfjell ligger bare fem minutter unna det siste området Bulk bygget ut i Lillestrøm kommune, nemlig Bulk Park Lindeberg. Det området, kloss ved E6 ble fylt opp med 11 leietakere, 55.000 m² bygg og 450 arbeidsplasser lynraskt og er nå fullt.

På Ausenfjell er kapasiteten større, og ifølge Klem skal det være mulig å bygge ut total bygningsmasse med 80.000 m² fotavtrykk.

Ausenfjell ligger fire kilometer fra E6 rett øst for Berger. Kjøretiden fra E6 er cirka sju minutter, og Oslo sentrum er en liten halvtime unna.

– Vi ser at det er veldig få ledige tomter mellom Oslo og Gardermoen. Det er kort kjøretid fra E6. Ikke alle kan ikke ligge på Gardermoen. Det er flere industri- og lager- og logistikkaktører som ser fordeler ved å ligge på Ausenfjell enn lenger ut fra Oslo, sier Klem.

Mange interesserte

Han tror at det blir rift om å få plass på området.

– Vi har mange interessenter som har etterlyst plass på Ausenfjell lenge. Vi kan overlevere de første prosjektene sommeren 2026 og er i dialog med flere aktører. Ambisjonene for Bulk Park Ausenfjell blir minst like store som suksessen på Lindeberg. Vi har lang erfaring med å tilpasse bygg til ulike bransjer og næringer Klem forteller at Bulk har høye, sier Klem.

Han forteller at Bulk har høye bærekraftsambisjoner for den nye logistikkparken, og gjerne viderefører konseptet Bulk Wood som ble introdusert på Lindeberg. Bulk Industrial Real Estate fikk nylig tildelt landets første BREEAM-NOR 6.0 miljøsertifisering for industribygg og det skal legges til rette for solceller og fjernvarme, samt undersøke nye muligheter og prosjekter med fokus på tilrettelegging for en sirkulær næringspark og digital infrastruktur på Ausenfjell

Det første som skjer på Ausenfjell nå er at adkomstveien skal oppgraderes. Det skal blant annet etableres støyskjerming og gang- og sykkelvei på hele strekningen langs veien fra industriområdet på Ausenfjell til fylkesvei 171.

– Nå skal vi i gang, jubler Klem.

Powered by Labrador CMS