SpaceInvader partners: Fra venstre, Steen Frederiksen - CEO, "toppalle": Jesper Rølund - Founder SpaceInvader, "bundpalle": Mads Klie-Holde - "Operations".

SpaceInvader har inntatt Asko

Nytenkende dansker har invadert Askos biler. Det medfører reduserte utslipp og kostnader.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et halvt år har Asko testet det danske produktet SpaceInvander på sin 500 km lange rute mellom Trondheim og Mo i Rana.

SpaceInvader er et stativ som gjør det enkelt og effektivt å stable paller i to høyder inne i en lastebil. Dermed får man med seg langt mer gods på én transport enn tidligere.

- Vi har testet SpaceInvader på en rute i Midt-Norge. De har vi spart en hel lastebil ukentlig – en besparelse på 20 prosent. Det er tusenvis av kroner bare i transportomkostninger. Dertil kan du legge miljøgevinsten, sier Svein Sollie, distributionsdirektør hos ASKO Norge, i en pressemelding fra SpaceInvader.

Med to aller oppå hverandre får man med seg mer på en tur, enkelt og greit.

Asko har konkludert med man har spart 400.000 kroner i reduserte utgifter, 20 prosent reduksjon i CO2-utslipp samt ergonomiske gevinster for lagermedarbeidere og detaljkunder, ifølge pressemeldingen.

Spesielt er SpaceInvader en gunstig investering på ruter med høy pallepris.

- Det er generelt en utfordring å dobbeltstable, men med SpaceInvader har vi funnet en løsning som fungerer svært godt, sier Harald Brekke, distribusjonssjef for Asko Midt-Norge.

Å få et godkjent-stempel fra en gigant som Asko er svært viktig for danske SpanceInvader.

- Vi har aldri tvilt på verdien av løsningen vår. Men det er naturligvis avgjørende for oss og vår videre ferd at en logistikkgigant som Asko opplever og dokumenterer verdien i praksis, sier Seen Fredriksen, SpaceInvaders administrerende direktør.

Se SpaceInvaders skryte-film om Asko-prosjektet her: 

Powered by Labrador CMS