VINNER: Kai Just Olsen er vinner av Moderne Transport-prisen 2023 - her flankert av gudmødrene fra dåpen av MS Therese og MS Marit - Therese Johaug og Marit Bjørgen.

Moderne Transport-prisen til Kai Just Olsen

MT-PRISEN: CEO i Asko Maritime, Kai Just Olsen, er tildelt Moderne Transport-prisen for 2023.

Publisert Sist oppdatert

Moderne Transport-prisen

- Deles ut til den eller de som i særlig grad har utmerket seg innen fagfeltene logistikk og transport.

- Delt ut hvert år siden 1969

- Vinneren får heder og ære, et innrammet diplom og 15.000 kroner

Jury:

Eirill Bø, Dosent Handelshøyskolen BI

Renate Brynhildsen, hovedstyreleder Logistikkforeningen
Glenn Lund, redaktør Logistikk Inside
Odd Hannestad (Ahlsell), fjorårsvinner

 Sekretær: Øyvind Ludt, Moderne Transport

Moderne Transport-prisen ble delt ut for første gang i 1969, og skal ifølge forskriftene gå til «én eller flere som i særlig grad har utmerket seg innen fagfeltene logistikk og transport». Årets vinner er CEO i Asko Maritime Kai Just Olsen. Prisen ble delt under festmiddagen på Transport & Logistikk på Lillestrøm 28. september.

Bærekraftig og selvgående

Just Olsen har siden 2020 ledet Askos autonome og grønne satsing på sjøtransport. I fjor kom sjødronene MS Therese og MS Marit sjøsatt og kom i prøvedrift på ruten mellom Horten og Moss. De to skipene blir en bærebjelke i Askos helelektriske forsyningskjede på det sentrale Østlandet.

MS Marit på farten over Oslofjorden.

Just Olsen har gjennom sitt arbeid vist stor gjennomføringsevne og stå-på-vilje for å bære frem et unikt prosjekt i internasjonal sammenheng. Med lang erfaring og stort nettverk innenfor transport og logistikk, har Just Olsen brukt sin drivkraft til å realisere det omfattende prosjektet Asko Maritime.

Realiseringen av dette prosjektet er også en realisering av drømmen til en tidligere vinner av Moderne Transport-prisen, Askos nå avdøde styreleder, Torbjørn Johannson.

Kai Just Olsen er en engasjert leder som påvirker omgivelsene sine med sin visjon og ambisjoner, dette påvirker hans organisasjon til å være med på laget og bidra mot Asko sine bærekraftige og klimanøytrale mål. Hele veien tenkes det grønn bærekraft i tospann med effektive, gode og samfunnsnyttige logistikkløsninger.

Nye prosjekter kommer

Å få Therese og Marit i drift mellom Horten og Moss er bare et delmål på veien for Asko og Kai Just Olsen. Det jobbes på spreng med å realisere andre bærekraftige skipsruter gjennom Asko Maritime. Nærmest en investeringsbeslutning er et prosjekt med en elektrisk sjørute mellom Bodø og Tromsø, som en forlengelse av godstrafikken på Nordlandsbanen. Det prosjektet kan du lese mer om litt lenger bak i dette bladet.

Kai Just Olsen har lang logistisk erfaring, blant annet fra Linjegods og DHL. De 16 siste årene har han jobbet i Asko-systemet og fra juni 2020 har han ledet Asko Maritimes satsing.

Som vinner i fjor blir man også automatisk med i årets jury. Der har fjorårsvinner Odd Hannestad (Ahlsell) sittet sammen med dosent ved BI, Eirill Bø, Renate Brynhildsen, styreleder i Logistikkforeningen og redaktør i Logistikk Inside Glenn Lund. MT-redaktør Øyvind Ludt fungerer som juryens sekretær.

Det er mange verdige vinnere der ute, og MT-redaksjonen har fått flere innspill til årets pris. Har du gode forslag til hvem som er aktuelle kandidater til neste års pris, er det bare å ta kontakt med redaktøren på oyvind@bjorgu.no.

Kai Just Olsen mottok prisen av MT-redaktør Øyvind Ludt (t.h.) og juryleder Eirill Bø.

 

Powered by Labrador CMS