Det UK baserte oppstartsselskapet Arrival skal begynne leveransen av 10.000 elektriske varebiler allerede i år.

UPS bestiller 10.000 varebiler

Det Britiske oppstartsselskapet Arrival har mottatt en ordre på hele 10.000 varebiler med levering fra 2020-2025 i Europa og USA.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arrival kaller seg selv et teknologiselskap som utvikler 2. generasjon elektriske kjøretøy, eller ting på hjul. Målet er at det de produserer skal ha samme pris eller lavere enn tilsvarende kjøretøy med forbrenningsmotor.

Det UK baserte oppstartsselskapet Arrival skal begynne leveransen av 10.000 elektriske varebiler allerede i år.

Allerede i 2016 innledet UPS os Arrival et samarbeid om å utvikle elektriske kjøretøy sammen. 

Det er foreløpig svært lite informasjon om bilens ytelser, men de der designet for å gjøre mellom 100 og 200 stopp per dag. I tillegg er bilen utviklet på en modulær plattform som gjør at UPS vil kunne få kjøretøy med ulike størrelser avhengig av behov i de ulike markedene.

Sterke investorer

Hyundai og Kia har investert 100 millioner € for å utvikle små og mellomstore varebiler sammen med selskapet. I tillegg har UPS investert et ukjent beløp i selskapet i tillegg til ordren på 10.000 biler og en opsjon på ytterligere 10.000 biler.

Arrival ble listet som ett av topp 25 startup selskaper i UK i 2019. Det er i overkant av 800 ansatte med bakgrunn fra software, teknologi, design og bilbransjen.

Powered by Labrador CMS