Logistikkstrategen Arne Wasa er gått bort, 76 år gammel. Foto: Per Dagfinn Wolden
Logistikkstrategen Arne Wasa er gått bort, 76 år gammel. Foto: Per Dagfinn Wolden

Arne Wasa er gått bort

En logistikk-bastion og et ja-menneske er borte med Arne Wasas bortgang mandag 8. mai, 76 år gammel

Publisert

Den ressurssterke logistikksenioren fikk det til å gro og var en bidragsyter til norsk logistikksuksess.

Sådde spiren

Han var med og sådde spiren til Logistikkforeningen som i dag fremstår som en svært så sprek 50-åring.

For tre år siden ble Wasa valgt som leder i Seniorgruppa etter logistikkveteranen Andras Brevig som har ledet seniorene i Logistikkforeningen, Østlandet siden stiftelsen i 2006.

Wasa har lagt bak seg et langt yrkesliv innen logistikkbransjen, og har bidratt til høyt kompetansenivå på produksjonsprosesser, distribusjon og logistikk generelt.

Logistikkstrategen var med på å etablere Logistikkforeningen (Tidligere Norsk Transport og Logistikkforening) i 1966, under navnet Transportskolens Forening. Han var distribusjonsdirektør i Frydenlund og Ringnes bryggerier i 36 år fra 1960. I 1996 fikk han ansvaret for å bygge opp Vectura, distribusjonsselskapet til Vinmonopolet. I 2008 takket Wasa for seg som juryformann for Moderne Transport-prisen. Han delte ut MT-prisen for tiende gang under Transport og Logistikk 2008. Wasa var i flere år styreformann i Sporveisbussene/Unibuss, i tillegg til å være en stor golfentusiast.

Interessevekker

Som blant annet leder for Seniorgruppa har Wasa opprettholdt logistikkinteressen hos bransjens gamle travere etter at de har gått over i pensjonistenes rekker. Ikke minst på stamstedet Dovrehallen i Storgata i Oslo med både skjemt og alvor.

Med Wasa har Logistikkforeningen vokst og utviklet seg i takt med tiden fra 28 medlemmer i 1966 til 1300 medlemmer og med syv lokale foreninger på Østlandet, i Østfold, Vestfold/Telemark, Rogaland, Vestlandet, Hedmark og Oppland, og Trøndelag, samt senioravdelinger i Trøndelag og på Østlandet.

Ja-mennesket Arne Wasa har bidratt til at Logistikkforeningen har blitt en suksess, til tross for at den er en «non profitt»-forening basert på frivillighet og engasjement.

Seniorgruppen ledes i dag av logistikkveteranen Arne Turtumøygard, og som har kjent Wasa fra 1963.

– Jeg har opplevd ham som et utpreget ja-menneske og svært god venn både faglig og i det private. Vi har hatt utrolig mange gode opplevelser sammen, forteller Turtumøygard til Transport Inside.