Logistikkstrategen Arne Wasa er gått bort, 76 år gammel. Foto: Per Dagfinn Wolden

Arne Wasa er gått bort

En logistikk-bastion og et ja-menneske er borte med Arne Wasas bortgang mandag 8. mai, 76 år gammel

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den ressurssterke logistikksenioren fikk det til å gro og var en bidragsyter til norsk logistikksuksess.

Sådde spiren

Han var med og sådde spiren til Logistikkforeningen som i dag fremstår som en svært så sprek 50-åring.

For tre år siden ble Wasa valgt som leder i Seniorgruppa etter logistikkveteranen Andras Brevig som har ledet seniorene i Logistikkforeningen, Østlandet siden stiftelsen i 2006.

Wasa har lagt bak seg et langt yrkesliv innen logistikkbransjen, og har bidratt til høyt kompetansenivå på produksjonsprosesser, distribusjon og logistikk generelt.

Logistikkstrategen var med på å etablere Logistikkforeningen (Tidligere Norsk Transport og Logistikkforening) i 1966, under navnet Transportskolens Forening. Han var distribusjonsdirektør i Frydenlund og Ringnes bryggerier i 36 år fra 1960. I 1996 fikk han ansvaret for å bygge opp Vectura, distribusjonsselskapet til Vinmonopolet. I 2008 takket Wasa for seg som juryformann for Moderne Transport-prisen. Han delte ut MT-prisen for tiende gang under Transport og Logistikk 2008. Wasa var i flere år styreformann i Sporveisbussene/Unibuss, i tillegg til å være en stor golfentusiast.

Interessevekker

Som blant annet leder for Seniorgruppa har Wasa opprettholdt logistikkinteressen hos bransjens gamle travere etter at de har gått over i pensjonistenes rekker. Ikke minst på stamstedet Dovrehallen i Storgata i Oslo med både skjemt og alvor.

Med Wasa har Logistikkforeningen vokst og utviklet seg i takt med tiden fra 28 medlemmer i 1966 til 1300 medlemmer og med syv lokale foreninger på Østlandet, i Østfold, Vestfold/Telemark, Rogaland, Vestlandet, Hedmark og Oppland, og Trøndelag, samt senioravdelinger i Trøndelag og på Østlandet.

Ja-mennesket Arne Wasa har bidratt til at Logistikkforeningen har blitt en suksess, til tross for at den er en «non profitt»-forening basert på frivillighet og engasjement.

Seniorgruppen ledes i dag av logistikkveteranen Arne Turtumøygard, og som har kjent Wasa fra 1963.

– Jeg har opplevd ham som et utpreget ja-menneske og svært god venn både faglig og i det private. Vi har hatt utrolig mange gode opplevelser sammen, forteller Turtumøygard til Transport Inside.

Powered by Labrador CMS