Arendal Havn har fått et løft.

Energiboost gir betydelig godsøkning

Da Morrow Batteries AS vedtok å bygge sin planlagte gigantiske battericellefabrikk i Arendal, visste man at dette var et energitilskudd av dimensjoner for regionen og Arendal havn. Og nå øker godsvolumene.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg til battericellefabrikken er også Eyde Material Park under etablering. Denne næringparken skal gi rom for supplerende næringsvirksomhet. En hel region står foran et nytt grønt industrieventyr.

Rune Hvass, havnefogd, Arendal Havn.

Har begynt

En av de som gleder seg stort over at nettopp Arendal ble valgt av Morrow Batteries AS, er havnefogd Rune Hvass. Han har tidligere fortalt til Moderne Transport, at han har vært en del av prosjektgruppa og forhandlingsteamet i Arendal. Blant annet har Arendal Havn skissert logistikkløsninger, robusthet i løsningene og antatte kostnader i detalj fra den spede start.

Det meste av råvarer som Morrow Batteries AS skal benytte, vil komme inn til Eydehavn med store bulkbåter. Ferdige batterier skal med RoRo eller container primært til Europa.

- Vi får en stor økning i bulk inn og ferdigvarer ut. I tillegg kommer spinn-offs, har Hvass fortalt.

Selv under bygging og utvikling av havna skjer det mye.

Allerede godsrekord

-Ved Arendal havn har det i hele år vært høy aktivitet. Flere tusen tonn går fra vann til land hver dag over kaia på Eydehavn gods- og trafikkterminal. Med Sørlandets største havnekran, med en løftekapasitet på over 150 tonn, er Arendal havn i stor grad bidragsgiver til økt vekst og verdiskaping i regionen, skriver Arendal Havn på sine nettsider, og de fortsetter:

- For første gang i historien passerer havna i Arendal over 1.000.000 tonn med last. Pr. i dag utgjør dette daglig cirka 3.000 tonn, noe som tilsvarer omtrent 250 fulle lastebiler. Hvis vi bryter dette enda mer ned og ser på alle hoder og hender som totalt er innom lasten før det havner på endelig sted – da ser vi virkelig hvilken verdi en veldrevet havn har.

Powered by Labrador CMS