Styreleder Anker Laden-Andersen i Hirtshals Havn setter dagsorden for å knytte Norge og det europeiske kontinent sammen.

Setter dagsorden for transport-Europa

Beslutningstagere fra transport- og logistikksektoren setter dagsorden for å knytte Norge og det europeiske kontinent sammen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Som den sentrale forbindelse mellom det sydlige Norge og det nordlige Tyskland er Jyllandskorridoren en av de viktigste transportkorridorer i den nordlige del av Europa.

Det forteller styreleder Anker Laden-Andersen i Hirtshals Havn til Mtlogistikk.

«CONNECT 2018»

Dagene 6.-7. september arrangeres transport- og logistikkonferansen «CONNECT 2018» i den danske havnen.

Her er Jyllandskorridorens sterke posisjon som bindeleddet mellom Nord-Europas markeder i fokus.

Transportkonferansen bringer beslutningstagere fra transportsektoren, industrien og politikere sammen for å sette dagsordenen for korridoren som i fremtiden skal knytte Norge og det europeiske kontinent sammen.

Politikere og næringsaktører fra Norge, Danmark og Tyskland skal utveksle Jyllandskorridorens utfordringer og potensialer i forhold til korridorens sentrale betydning for næringsliv og befolkning.

Konferansedeltagerne skal også drøfte løsningsmodeller for tilstrekkelig fremtidig kapasitet for den jyske transportkorridoren.

- Nok kapasitet og god service skal sikre verdikjeden og effektiviteten for den godstransport som alle i regionen er avhengig av, sier Laden-Andersen.

Påvirker godstransporten

Han understreker en fortsatt vekst i godstransportbehovet som konsekvens av stigende produksjon og etterspørsel.

- Forventningene til de kommende års utvikling og vekst vil helt klart påvirke godstransporten i Skandinavia. Derfor må Jyllandkorridoren ha kapasitet til å møte fremtidens effektive multimodale transportløsninger, forteller Hirtshals Havns styreleder og fortsetter:

- Vi lever i et komplekst samfunn med gjensidig avhengighet der behovet for at alle deler av samfunnet fungerer strømlinjet blir stadig viktigere, sier Laden-Andersen.

Skandinavias naturlige link

Hirtshals Havn har etablert seg som et betydelig knutepunkt for godstransporten i den europeiske transportsektor. Havnen er plassert tett til travle internasjonale sjøveier, og hvor det europeiske motorveinettverk danner grunnlag for havnens posisjon som Skandinavias knutepunkt for godstransport.

Havnen ligger som en naturlig link for godstransport med destinasjoner i Nord-atlanteren, Skandinavia, Baltikum og Nord-Europa.

Powered by Labrador CMS