DHL vil gjøre Audi til postkasse

Budet låser opp bilen, henter én pakke i bagasjerommet og legger igjen en annen.

Publisert Sist oppdatert

Audi, DHL og Amazon samarbeider om et prøveprosjekt der bilen blir omgjort til en rullende postkasse. Målet er å gjøre netthandel enklere, melder de tre selskapene i en pressemelding.

Prøveprosjektet starter i mai i München-området og vil vare i flere måneder. Håpet er at det skal fungere så godt at det innen kort tid vil være en tjeneste DHL og Amazon kan levere i hele Tyskland.

Teknologien gjør at bilens bagasjerom kan åpnes med en kode innenfor et gitt tidsrom. Koden vil ikke lenger virke i det bagasjeluken er lukket igjen.

- Gjennom bruk av en telefon-app får DHL-byrået tilgang til bilens nøyaktige posisjon, og samtidig tilgang til i bilens bagasjerom. Etter at budet har lagt pakken i bagasjerommet og lukket døra, låses bilen automatisk. DHL får bekreftelse via appen og bileieren blir informert om leveransen i en epost, forklares det i pressemeldingen.

DHL mener at tilbudet kan være spesielt attraktivt for pendlere, som kan få pakker levert mens bilen står på parkeringsplassen på arbeidsplassen. Skal de sende en pakke, vil det også være mulig å legge den tilgjengelig i bagasjerommet, slik at et bud kan plukke den opp. 

- Pakkeleveranser rett i bagasjerommet er et fantastisk tilbud til de som pendler og er mye på farten. Vi gjør det vi kan for å bruke ny teknologi og nye samarbeidspartnere til å skape nye muligheter for kundene våre. Løsningen som vi har fått til i samarbeid med Audi og Amazon er et godt eksempel på dette, sier Terje Aarbog, administrerende direktør i DHL Express i Norge.

- Tjenesten er designet slik at kunden opplever den som enkel, transparent og lett å håndtere i alle ledd i handelen – fra bestilling på nettsidene til Amazon, pakketransporten til DHL, til leveransen i bagasjerommet i Audien, sier Aarbog.

- Vi har vært opptatte av å lage en løsning som kundene føler seg trygge på, og vi håper tjenesten blir tatt godt imot, særlig med tanke på sikkerhetsaspektet.