Hans Martin Fredstad, daglig leder i Fredstad Logistikk AS bytter hele bilflåten.

Fikk 10 nye Scania - får to nye hver måned fremover

Nylig fikk Fredstad Logistikk AS overlevert ti nye Scania-trekkvogner og mange flere er på vei.

Publisert Sist oppdatert

Planen er å bytte hele bilparken som i dag består av 42 trekkvogner. Det er et nivå som daglig leder Hans Martin Fredstad trives med, står det i en pressemelding fra Scania.

Nylig fikk Fredstad Logistikk AS overlevert ti nye biler samtidig. Åtte av disse er Scania 560R 6x2 trekkvogner. De siste to er 590R. Nettopp denne modellen vil bli den nye “enhetsbilen”, og ytterligere 36 trekkvogner er satt i bestilling. Disse skal leveres to og to hver måned i halvannet år fremover, fra i sommer.

Alle blir identiske, med 315 cm i akselavstand, retarder, løfteboggi og den høye sovehytta.

FREDSTAD: Daglig leder Hans Martin Fredstad bak rattet.

Hans Martin Fredstad er en perfeksjonist med sans for detaljer, derfor er det ikke tilfeldig at registreringsdatoen til enkeltmannsforetaket, som er forløperen til dagens selskap, er 20.02.2002. Da han startet opp for seg selv jobbet han fortsatt som lastebilselger, og det gjorde han i flere år før hans egen virksomhet ble for stor til å drifte ved siden av «vanlig» jobb.

Tidligere har bedriften kjørt bilene i sju til åtte år, og har i stor grad blitt bygget som personlige biler som var særlig påkostet innvendig for hver enkelt sjåfør.

- Den store forskjellen fra tidligere er at nå har vi knapt noen som bor i bilen lenger. Dermed er det ikke det behovet, og bilene har blitt mer standardiserte og like de siste årene, sier Hans Martin Fredstad.

For å ha enda mer forutsigbarhet og færre vedlikeholdsintervaller, skal Fredstad Logistikk nå kjøre bilene i bare to år før de byttes.

Powered by Labrador CMS