Michelin går sammen med DHL Express for å teste Michelin UPTIS punkteringssikre dekk på Singapore-veier i det aller første pilotprogrammet
Michelin går sammen med DHL Express for å teste Michelin UPTIS punkteringssikre dekk på Singapore-veier i det aller første pilotprogrammet

DHL tester ut punkteringssikre dekk

Denne typen dekk har vært under utvikling i mange å. Nå blir det kommersiell testing i stor skala.

Publisert

Nesten 50 varebiler fra DHL Express skal begynne å kjøre med Michelin UPTIS1 «luftfrie dekk» for å foreta leveringer i Singapore innen utgangen av 2023. Pilotprogrammet startet med de første bilene som gjennomfører de første leveransekjøringene fra 10. januar, og er del av et partnerskap mellom DHL og Michelin.

Michelin UPTIS-prototypen er et punkteringssikkert hjul/dekk uten trykkluft, og er ment for biler og lette varebiler. Lufttrykket er erstattet av en struktur som er i stand til å støtte bilen.

- Vi er en pioner innen grønn logistikk, og vi er stolte over å samarbeide med Michelin om utprøving av luftfrie dekk på våre kjøretøy i Singapore. For å drive bærekraftsarbeidet her har vi konvertert 80 biler i vår bakkeflåte til elektriske varebiler. Dette samarbeidet markerer nok en milepæl for oss, når vi setter i gang arbeidet med å gjøre leveringsaktivitetene våre grønne og oppnå netto null karbonutslipp på tvers av DHL-nettverket globalt, sier Christopher Ong, administrerende direktør i DHL Express Singapore.

Powered by Labrador CMS