Et Maersk skip losses i Göteborg. Nå skal Maersk-terminalene i Århus og Göteborg drive under felles ledelse.
Et Maersk skip losses i Göteborg. Nå skal Maersk-terminalene i Århus og Göteborg drive under felles ledelse.

Samler containerterminaler i Aarhus og Gøteborg

Fra nyttår samler APM Terminals sine havneterminaler i Aarhus og Göteborg i en ny struktur og under navnet APM Terminals Nordics. Målet er å styrke samarbeidet og skape operasjonelle synergier på tvers av Kattegat.

Publisert

Maersks havneterminalselskap, APM Terminals, har i en årrekke drevet terminaler i Aarhus og Gøteborg på hver sin side av Kattegat. Fra 1. januar 2020 vil de to enhetene ha en ny felles ledelse under navnet APM Terminals Nordics, melder selskapet.

Administrerende direktør for det nye selskapet, blir danske Dennis Lenthe Olesen. Juridisk skal fremdeles terminalene forbli separate selskaper i Danmark og Sverige.

- Aarhus og Gøteborg vil være sterkere og mer konkurransedyktige sammen, noe som også vil ha en positiv effekt på vår kundeservice og produktutvikling, uttaler sjef for Terminals Europas i APM Terminals, Igor Van Den Essen,for APM Terminals.

- Jeg gleder meg veldig til denne nye oppgaven og til å fortsette å forbedre vår konkurranseevne, bruke nye digitale systemer og kontinuerlig lage løsninger for kundene våre, uttaler Dennis Olesen i forbindelse med at han har fått tilbud om jobben i APM Terminals Nordic.

Dennis Olesen har lang fartstid i Maersk og senere i APM Terminals, hvor han tiltrådte i 2005. Han har hatt en rekke stillinger i Europa og Afrika, og hans nåværende stilling som global operasjonsleder, blir overtatt av Henrik Kristensen. Sistnevnte leder pr. i dag APMs containerterminal i Gøteborg.