Konferansegeneral Jo Eirik Frøise gjør årets Transport & Logistikk til en digital konferanse, slik at alle smittevernhensyn kan ivaretas.
Konferansegeneral Jo Eirik Frøise gjør årets Transport & Logistikk til en digital konferanse, slik at alle smittevernhensyn kan ivaretas.

Transport & Logistikk 2020 blir heldigital

Den usikre situasjonen rundt covid-19 gjør at årets Transport & Logistikk tar sjumilssteg inn i den nye digitale hverdagen.

Publisert

De siste ukene har som kjent smittetallene økt både i Norge, Norden og mange europeiske land. Regjeringen ga fredag 7. august 2020 klare signaler om at de ventede oppmykningene av smittevernreglene ikke vil skje i denne omgang, og begrensningen i antall deltakere på offentlige arrangementer. Det har tidligere vært en forventning om at arrangementer med inntil 500 deltakere vil kunne gjennomføres. Slik blir det ikke nå.

- Styret for Transport & Logistikk har i dag derfor bestemt at vi en avlyser den fysiske delen av Transport & Logistikk 2020, som skulle gjennomføres den 19. og 20. oktober, men vil arrangere en digital konferanse. Selv om mange hadde gledet seg til å treffe nye og gamle kollegaer på Gardermoen, må vi nå se på dette mulighet til å skape en ny digital møteplass som er den nye normalen, forteller Jo Eirik Frøise prosjektleder for Transport & Logistikk

Transport & Logistikk 2020 er en av bransjens største møteplasser med nærmere 900 deltagere de siste årene. Noe av suksessen fra de siste årene er at man hadde mulighet til å gå fra den ene sesjonen til den andre. Ved en avvikling i år måtte det ha vært vanntette skott mellom de ulike sesjonene, og lunsj og pauser ville måtte følge sesjonen.

Å være næringens største og viktigste møteplass forplikter oss som arrangører, sosial er utstillingen og festmiddagen en møteplass er minst like viktig som det faglige. Det å arrangere Transport & Logistikk «halvveis», uten å ivareta denne møteplassen mener arrangøren er uheldig.

- Jeg kan underskrive på at vi har forsøkt i det lengste med å arrangere årets konferanse som vanlig, men hensynet til helse vil alltid gå foran. En digital konferanse vil være en erstatning i år, vi vil satse på å få et program som dekker mange områder innen vår næring. Vi har allerede vært i kontakt med mange av de faglig gode foredragsholdere som vil delta, sier Frøise.

- Vi kommer selvfølgelig til å jobbe mot et enda bedre arrangement og utstilling i 2021. Pandemien har i år satt en stopper for både konferansedeltagere og utstillere som har gledet seg til å treffes på Gardermoen. Men jeg vet at dere har forståelse for dette og håper mange vil også slutte opp den digitale konferansen, avslutter Frøise

Program for den digitale Transport & Logistikk 2020 vil foreligge i løpet av kort tid.