Fem elektriske lastebilmodeller for Europa og en Amerikansk elektrisk lastebil. Alle fra Volvo Trucks, som er veldig glade i å fortelle at de har den største rangen av elektriske lastebiler i serieproduksjon.
Fem elektriske lastebilmodeller for Europa og en Amerikansk elektrisk lastebil. Alle fra Volvo Trucks, som er veldig glade i å fortelle at de har den største rangen av elektriske lastebiler i serieproduksjon.

Solgte over 1000 elektriske lastebiler i fjor

Det europeiske markedet vokser raskt, og Volvo Trucks opplyser at de er markedsleder både i Europa og i Nord-Amerika på elektrisk drevne lastebiler.

Publisert

I fjor vokste antallet elektriske lastebiler på veiene i Europa og USA raskere enn noen gang. I Europa skriver Volvo Trucks i en pressemelding at de er markedsleder, med 32 % av markedet for tunge elektriske lastebiler, og at i Nord-Amerika var nesten halvparten av alle tunge elektriske lastebiler registrert i 2022 fra Volvo Trucks.

Marked som vokser rskt

I 2022 vokste det europeiske markedet for tunge (≥16 tonn) elektriske lastebiler med ca. 200%, til 1041 lastebiler.

- Vi er fast bestemte på å lede overgangen til elektriske lastebiler og vår ledende markedsposisjon i 2022, ikke bare i Europa, men også i Nord-Amerika og andre markeder, beviser at vi gjør akkurat dette. Selv om markedet for elektriske lastebiler fortsatt er lite, er trenden klar: Mange av våre kunder starter nå sin overgang til elektrisk. Vi ønsker å være en katalysator for denne overgangen og har som mål at 50 % av nybilsalget vårt på verdensbasis skal være elektriske lastebiler i 2030, sier Roger Alm, administrerende direktør for Volvo Trucks.

Volvo har solgt over 4300 elektriske lastebiler

Siden Volvo Trucks startet produksjonen av helelektriske lastebiler i 2019, har selskapet solgt mer enn 4300 elektriske lastebiler i mer enn 38 land i hele verden. Volvo tilbyr for øyeblikket seks elektriske modeller i serieproduksjon.

- Vi har nå en produktportefølje som kan dekke de fleste typer transportoppdrag for alle slags kunder. Det er mulig å elektrifisere nesten halvparten av alle transportoppdrag med vårt utvalg av elektriske lastebiler når man ser på mønstrene i vareflyten, sier Roger Alm.

Powered by Labrador CMS