Bjørn Tore Elstad (til venstre) er gjenforent med sin tidligere kollega fra gamle Schenker og Linjegods-dager, Lars Arne Brøttem i Nor-log AS.
Bjørn Tore Elstad (til venstre) er gjenforent med sin tidligere kollega fra gamle Schenker og Linjegods-dager, Lars Arne Brøttem i Nor-log AS.

Radarpar samlet hos Nor-log

Bjørn Tore Elstad og Lars Arne Brøttem jobbet sammen i 17 år i Schenker. Nå er de to ringrevene begge på plass hos Nor-log AS.

Publisert Sist oppdatert

I januar tok Bjørn Tore Elstad over rollen som nettverks- og driftsdirektør i Nor-log, etter å ha jobbet de siste to årene i Schenker. I Nor-log gjenforenes han med Lars Arne Brøttem, som han tidligere jobbet 17 år sammen med i Schenker/Linjegods-systemet.

– Vi ble vel sett på som et «radarpar» i Linjegods/Schenker, og vi kjenner hverandre veldig godt- og utfyller hverandre på en meget bra måte, sier Elstad.

Ledelsen i Nor-log gruppen AS består dermed av konsernsjef Lars Arne Brøttem, CFO og eier Rune Furseth og Bjørn Tore Elstad som nettverks- og driftsdirektør. I tillegg har Elstad blitt forent med en av sine tidligere sjefer i Schenker AS, Erling Sæther, som er Styreformann i Nor-log Gruppen AS. Det ifølge Elstad en rimelig flat og smidig organisasjon, som kan snu seg raskt.

– Jeg gleder meg stort til å få være med på denne reisen sammen med Nor-log, og kunne være med på å utvikle dette selskapet er utrolig spennende- og utrolig gøy, sier Elstad.

Schenker i blod og hjerte

Schenker-DNA-et sitter godt i hos både Brøttem og Elstad.

– Jeg tror at alle som har sin bakgrunn fra Linjegods- og Schenker alltid vil ha dette selskapet med seg i hjertet, dette er en arbeidsplass som har betyd uendelig mye for meg, og jeg er evig takknemlig for alle muligheter dette selskapet har gitt meg, forteller Elstad.

I 2022 hadde han flere roller i Schenker, og i en periode hadde han interim rollen som Head of Terminal Operation, kombinert med at han hadde sin gamle stilling som CCO, en rolle han hadde frem til han sluttet ved nyttår.

FRA GAMLE DAGER: Her er Bjørn Tore Elstad (til venstre) og Lars Arne Brøttem (til høyre) fra Schenker-tiden. Her med Heidi Sannerud Tjørswaag (Schenker), Knut Pettersson (OneMed) mellom seg i forbindelse med en stor avtale mellom OneMed og Schenker.
FRA GAMLE DAGER: Her er Bjørn Tore Elstad (til venstre) og Lars Arne Brøttem (til høyre) fra Schenker-tiden. Her med Heidi Sannerud Tjørswaag (Schenker), Knut Pettersson (OneMed) mellom seg i forbindelse med en stor avtale mellom OneMed og Schenker.

– Årsaken til at jeg takke ja til henvendelsen fra Nor-log AS, var at man skulle sentralisere- og slå sammen Schenker til et nordisk cluster – noe jeg for øvrig støtter fult ut, og som jeg tror vil gi Schenker ytterligere kraft i markedet. For min egen del ville dette bety at jeg måtte gått inn i en prosess om en eventuelt CCO-stilling på nordisk nivå, noe som vil medført en betydelig reisevirksomhet igjen. Jeg valgt derfor å takke nei til å være med i denne prosessen, da jeg hadde et tilbud fra Nor-log AS om å tiltre stillingen som nettverks- og driftsdirektør, forklarer Elstad.

Samler og optimaliserer

I den nye rollen i Nor-log vi Elstad ha ansvaret for den operative driften i Nor-log AS, som innbefatter 19 terminaler, cirka 1000 enheter, og rundt 950 ansatte som arbeider i driften i Nor-log AS. Nor-log er en fusjon av ni ulike selskaper, og jobben med å optimalisere drifte er kontinuerlig pågående.

– I tillegg har vi besluttet å prioritere omprofilering av alle enheter, bygg, og arbeidstøy, slik at vi fremstår som en enhet ut mot markedet, og ikke minst overfor våre ansatte. Nå skal vi ta med oss det beste fra de forskjellige selskapene, og bygge videre på den gode kulturen som finnes i selskapet, sier Elstad.

Han forteller at Nor-logs nettverk med 19 kjøle- og fryseterminaler er unikt i markedet, og noe man ønske å bygge videre på for å tilby stadig bedre terminaltjenester og distribusjonsløsninger. Både i de store byene, men ikke minst i de mindre befolkede områdene.

– Vår største styrke er våre ansatte, og det arbeidet som gjøres ute på avdelingene hver eneste dag. Vi er ingen sentralstyrt virksomhet. Tvert imot så er «all business lokal», det er de som kjenner markedet, og det er de som eier kundene- og som kundene vil forholde seg til i hverdagen. Vår rolle sentralt er å legge til rette slik at man lykkes best mulig i regionene- og avdelingene, i tillegg så legger vi føringene i forhold til de retningsvalg som blir besluttet, slik at vi er sikre på at vi går i samme retning, sier Elstad.

Elstad understreker at han fortsatt har et meget godt og nært forhold til Schenker, på lik linje med de andre store samlasterne.

– Nor-log har et tett samarbeid med disse selskapene forskjellige steder i landet, og vi anser dem mer som samarbeidspartnere enn konkurrenter, sier Elstad

Powered by Labrador CMS