Posten skal fortsatt frem etter at partene i lønnsoppgjøret kom til enighet onsdag kveld.
Posten skal fortsatt frem etter at partene i lønnsoppgjøret kom til enighet onsdag kveld.

Unngikk post-streik

Partene i lønnsoppgjøret kom til enighet like før fristen.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeidsgiverorganisasjonen Spekter og LO Stat, ved Fagforbundet Post og finans, forhandlet hele onsdag. Og like før fristen ved midnatt kom de til enighet.

- Spekter og Posten Norge AS er fornøyd med at vi med bistand fra Riksmekleren har kommet til enighet med LO Stat/Fagforbundet i årets lønnsoppgjør. Dermed unngår vi at Postens kunder blir rammet av streik som kunne ha redusert posttjenestene betydelig, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten.

Gjennom meklingen har partene på nytt diskutert og kommet fram til at resultatene i Posten i den ekstraordinære situasjonen gjennom pandemien, gir grunnlag for en noe høyere økonomisk lønnskompensasjon enn det som ble avtalt i forhandlingene i årets lønnsoppgjør mellom Posten Norge AS og Fagforbundet.

Det blir et generelt tillegg på 20.000 kroner til ansatte med årslønn lavere enn 571.248 kroner. De som tjener over denne summen, får et tillegg på 3,5 prosent med virkning fra 1. mai.

– Vi har fått et resultat som er tydelig bedre enn det som medlemmene stemte nei til. Vi har fått ferske penger som gir et solid løft, sier leder Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans til FriFagbegelse.

Forhandlingsleder og nestleder i LO Stat, Lise Olsen, sier meklingen har vært krevende.

– Jeg er glad Posten Norge valgte å komme oss i møte, og vi kom i mål uten streik, sier hun.

Partene ble også enige om å nedsette et partssammensatt utvalg som skal se på stillingsstrukturen og konsekvensene av dagens stillingstitler og lønnsspenn i Posten Norge i løpet av 2023.

Powered by Labrador CMS