Mercedes-Benz EQV varebil er nå til salgs i Norge.
Mercedes-Benz EQV varebil er nå til salgs i Norge.

Luksuriøs varebil fra Mercedes-Benz

Salgsstart på elektriske EQV varebil.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Med elektriske EQV varebil får kundene et romslig alternativ med høyt fokus på komfort. Her er nivået av standardutstyr sjeldent høyt for segmentet, og bilen kan bestilles med blant annet aktiv seteventilering og Burmester surround soundsystem. I tillegg drar EQV varebil nytte av elbil-fordelene som gratis bomring og gratis parkering en rekke steder, sier Per Ragnar Johansen, salgsdirektør for Mercedes-Benz varebil, hos Bertel O. Steen.

EQV holder høyt nivå på standard- og ekstrautstyr.
EQV holder høyt nivå på standard- og ekstrautstyr.
Komfort-skilleveggen skal gi økt komfort for sjåfør og passasjer.
Komfort-skilleveggen skal gi økt komfort for sjåfør og passasjer.

Rekkevidde på opptil 357 km (WLTP) og hurtiglading

Den elektriske rekkevidden på EQV varebil er opptil 357 kilometer etter WLTP-standarden (kombinert).

Batterikapasiteten er på 100 kWh (installert), og bilen kan hurtiglades på opptil 110 kW. Det betyr at lading fra 10 til 80% går unna på rundt 45 minutter. Med AC-lading på opptil 11 kW lades EQV varebil opp fra 0 til 100% på rundt 10 timer.

EQV varebil har en effekt på 204 hestekrefter og et dreiemoment på 366 Nm. Den elektriske driften driver forhjulene, og toppfarten er 140 km/t som standard, men kan oppgraderes til 160 km/t.

Fokus på komfort

Listen med standardutstyr på EQV varebil er lang, og her finnes mye som tradisjonelt ikke er vanlig å ha som standard på en varebil.

Utstyr som adaptiv cruise control, LED Intelligent Light System, elektriske skyvedører og bakluke, 360-graders kamera, navigasjon og MBUX er bare noe av det som er standard. I tillegg kan Burmester surround soundsystem, panoramasoltak, klimatiserte seter, elektrisk justerbare seter, kjøleskap i midtkonsoll og listverk med treimitasjon bestilles som tilleggsutstyr.

EQV varebil leveres med komfort-skillevegg som bidrar til økt sittekomfort ved å gi plass til flere setejusteringsmuligheter. Bilen bygges om hos Lafinto.

To lengder

EQV varebil finnes i to utgaver for å dekke flere behov.

Utgavene heter A2 og A3, hvor sistnevnte har en lengde på litt over 5,3 meter og et lastevolum på 6,6 m³.

Tillatt totalvekt er 3500 kg på begge utgavene, og A2 er den som har høyest tillatt nyttelast på 689 kg.

Store, praktiske og elektriske skyvedører sørger for komfortabel og enkel inn- og utlasting. Den elektriske bakluken er todelt og man har mulighet til å åpne kun bakvinduet. En praktisk løsning dersom det skal legges inn eller tas ut noe raskt.

Takstativ med last på opp til 100 kg leveres som ekstrautstyr.

MBUX og «Hey Mercedes»

Den 10-tommers store skjermen i midten viser alle funksjonene i MBUX (Mercedes-Benz User Experience) og gir i blant annet informasjon vedrørende energiforbruk og ladetid. Herfra betjenes radio, navigasjon og bilens innstillinger enten via touchpad eller rattbetjeningen.

MBUX er intuitivt og har stemmestyring. Ved å bruke talekommandoen «Hey Mercedes» kan for eksempel temperaturen justeres, fargen på Ambient Lighting byttes, en kontakt kan ringes eller navigasjonen kan startes. Ved å bruke stemmestyring slipper sjåføren å ta øynene vekk fra veien, samtidig som ønskelige funksjonsvalg blir utført.

Powered by Labrador CMS