Logistikkeiendom:

World Seafood Center i Kurilvegen på Gardermoen er solgt fra eiendomsutvikleren Oslo Airport City til Slate Asset Management.

Selger World Seafood Center 

Investeringsselskapet Slate Asset Management kjøper World Seafood Center av eiendomsutvikler Oslo Airport City.

Publisert

World Seafood Center, det toppmoderne kjøle- og distribusjonsanlegget for sjømat kloss inntil flystripa på Gardermoen, gikk for cirka 1,3 milliarder norske kroner. 

World Seafood Center er et 55.000 kvadratmeter stort anlegg, strategisk plassert i Gardermoen-området innen utviklingsområdet til eiendomsutvikleren Oslo Airport City. 

Anlegget, som betjener noen av verdens største sjømataktører under langsiktige leieavtaler, forventes å levere stabile og robuste kontantstrømmer. Med tilgang til hovedtransportnettverk til Europa, Asia og Amerika, samt 100% forsyning fra grønne og fornybare energikilder, står anlegget godt posisjonert i et raskt voksende marked.

– Vi er fornøyde med å øke vår eksponering mot viktige europeiske eiendeler (assets) gjennom oppkjøpet av denne førsteklasses kaldtlager- og distribusjonsfasiliteten, formidler Sven Vollenbruch, administrerende direktør i Slate, i en pressemelding. 

– World Seafood Center er en kritisk del av den globale matforsyningskjeden og gir forbrukere over hele verden tilgang til høykvalitets norsk sjømat. Etterspørselen etter bærekraftig sjømat vokser globalt, og vi ser frem til å samarbeide med ledende leietakere for å forbedre kvaliteten, effektiviteten og robustheten til anlegget ytterligere, slik at det forblir et betydelig eksporthub for sjømat i årene som kommer, uttaler han

Blant de største leietakerne er Mowi, verdens største sjømatfirma. 

Kjøpet er en del av Slates strategi for å utvide sin tilstedeværelse i Norden og øke sin portefølje av essensielle eiendeler i Europa. Transaksjonen, som forventes å fullføres innen slutten av juni 2024

Oslo Airport City, selgeren av eiendommen, er en ledende utvikler av logistikk- og kommersielle områder, med planer om å bygge opptil 1 million kvadratmeter kommersielt areal. Blant anleggene de utvikler i øyeblikket er nytt hovedkontor for GF Logistikk som skal være innflyttingsklart på tampen av 2024.

Powered by Labrador CMS