Både pakker og stykkgods har hatt solid vekst siste kvartal.
Både pakker og stykkgods har hatt solid vekst siste kvartal.

Historisk vekst i logistikkbransjen

NHO Logistikk og Transport melder om den største veksten i logistikkbransjen siden de startet målinger i 2012.

Publisert
Ole Andreas Hagen er næringspolitisk direktør i NHO Logistikk og Transport.
Ole Andreas Hagen er næringspolitisk direktør i NHO Logistikk og Transport.

- Pakkeveksten var på hele 35 prosent i fjerde kvartal, men stykkgodsveksten ble på 15 prosent. Dette er det største skiftet vi har målt for bransjen siden vi startet målinger i 2012, sier næringspolitisk direktør Ole A. Hagen i NHO Logistikk og Transport.

Tallene viser også at bransjen igjen har fått en vektøkning. Siden 2016 har bransjen hatt en jevnt svak nedgang i antall tonn frem til tredje kvartal i år, men nå har trenden snudd. I fjerde kvartal har antall tonn har økt med seks prosent og er oppe på nivå med tredje kvartal i 2019. Dette understrekes også av partifrakt som har en vekst i antall forsendelser på seks prosent og tonn på fem prosent.

Tonnasje er også en av de viktigste indikatorene for hvordan det går med våre medlemmer. Vi er derfor spente på om denne trenden vil fortsette, sier Hagen, som påpeker at det er store ulikheter i bransjen.

- Vi har for eksempel medlemmer som driver fergetransport fra Norge til Sverige, Danmark og Tyskland som har nær 100 prosent permitterte på grunn av pandemien og som ikke har anledning til å operere. De står i en krise på samme måte som store deler av norsk reiseliv, sier Hagen.

Powered by Labrador CMS