Sprek 50 åring

Pioner-bedriften Nortrail fyller 50 og målene er mer hårete enn noensinne.

Publisert

I en tid hvor majoriteten av godstransportene fra Europa ble fraktet på jernbane, ble Nortrail - Norsk Trailer Express AS grunnlagt 1. juli 1967 av Rolf L. Kamsvåg.

Som en av de aller første pionerne, etablerte Nortrail seg på det norske markedet med transportruter basert på trailer, mellom Norge og Tyskland. Gjennom nytenkning og raske transittider, etablerte Nortrail seg raskt som en av markedslederne på godstransport mellom de to markedene. Allerede i 1969 var Nortrail representert med egne partnere og linjetrafikker på Tyskland, Sverige og Sveits, i tillegg til en gryende oversjøtrafikk på USA.

Tok Europa med storm

- Nortrail ekspanderte volumene raskt de kommende årene. Fra 1975 var selskapet representert i hele Europa med større trafikker og en stadig voksende mengde transportoppdrag til og fra Norge. Gjennom årene har Nortrail investert fortløpende i moderne transportutstyr og kundetilpassede kommunikasjonsløsninger. Dette for å tilby kunder og samarbeidspartnere innovative transportløsninger i forkant av utviklingen. Da tollvesenet skulle utvikle et elektronisk system for tollbehandling, var det naturlig at Nortrail ble med på utviklingen av systemet som ble hetende TVINN. Dette er et elektronisk system for utveksling av tolldeklarasjoner med næringslivet. Nortrail var i mai måned 1987 den aller første norske transportøren som sendte en elektronisk deklarasjon gjennom EDI til tollvesenet, forteller daglig leder Thomas Klemp som understreker at selskapet i dag er godt etablert i egen gård og grunn som et av de større privateide og fortsatt 100% norske internasjonale stykkgods operatørene i Norge, i dag eid av 2. generasjon Rolf-André Kamsvåg.

Spesialist

Nortrail spesialiserer seg på veitransporter med fokus på stykkgods -og partilast fra hele Europa og Norden gjennom eksklusive medlemskap i ledende transportnettverk i Europa. I tillegg representerer selskapet et velutviklet globalt nettverk for fly- og sjøfrakt gjennom Five Star Freight Systems. De senere årene har selskapet satset tungt på digitale løsninger.

Nettverkspartner

Nortrail er partner i kvalitetsnettverkene, Nordic Chain, det største, privateide transport- og logistikknettverket i Norden. Nettverket ble etablert i 1993 med Nortrail som en av grunnleggerne i den hensikt å tilby det nordiske markedet en totalløsning. Nordic Chain er etablert på 12 strategisk plasserte lokasjoner i Norden.

Nortrail har effektiv tilgang til hele Europa gjennom sentral HUB i Tyskland.

- Gjennom mer enn 80 partnere i 43 land i hele Europa tilbyr systemet over 1500 daglige stykkgodsruter, forteller Klemp.

Nortrail er også del av System Alliance Europe, et samarbeid mellom ledende, mellomstore speditører. Siden etableringen i 2005 har nettverket utviklet seg kontinuerlig og er i dag representert i 32 land, gjennom 60 transportselskaper med 194 bransjekontorer. Ifølge Klemp håndterte nettverket i 2016 over 4 millioner oppdrag.

Nortrail-sjefen forteller følgende:

- Som et mellomstort og privateid transportselskap kan vi gjennom nettverkstilhørigheten i Nordic Chain, Cargo Line og System Alliance Europe være «Store nok til å tilby en løsning og kapasitet for alle typer trafikker», men «Liten nok til fortsatt å tilby en personlig og fleksibel service».

Velutviklet

- I 2017 er det fortsatt mulig å drive lønnsom drift i en bransje som etter hvert domineres av store statlige og utenlandske transportkonsern. Vi representerer i dag et av de best utviklede og profesjonelle transportnettverkene innen global logistikk; Five Star Freight Systems, et transportnettverk etablert i 189 land med over 200 kontorer strategisk lokalisert på seks kontinenter, forteller Klemp og fortsetter: - Gjennom datterselskapene i Nortrail gruppen, Norsk Trailer Express AS, Nortrail Logistics AS og eiendomsselskapet Verkseier Furulunds Vei 49 AS, har vi utviklet 3PL segmentet. Lager- og logistikktjenestene tilbys gjennom det 15.000 m2 store logistikksenteret på Alnabru.

- Det har alltid vært satt hårete mål i Nortrail, og fremtiden ser lysere ut enn noensinne. At vi fremstår i dag som en sprek og svært levedyktig 50-åring skyldes at vi har gjort de riktige valgene, understreker Nortrails daglige leder, Thomas Klemp.