Solgte XXLs hovedlager

XXLs hovedlager i Örebro er solgt til Aberdeen Standard Investments for drøye 400 millioner svenske kroner.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i 2015 at et Pareto-syndikat kjøpte det nybygde hovedlageret til XXL i Örebro i Sverige for en sum som ble anslått til rundt 300 millioner kroner.

Ifølge Estate Norge selger syndikatet Pilängen Logistik eiendommen til Aberdeen Standard Investments for drøye 400 millioner svenske kroner.

XXL-drift

Logistikkeiendommen har et areal på rundt 43.000 kvadratmeter og er fullt utleid til XXL på en leiekontrakt som varer i ytterligere ti år.

Salgssummen innebærer en yield (utbytte) på 4,7 prosent, noe som er rekordlav for nordisk logistikkeiendom.

– Vi er fornøyd med å ha fullført en god transaksjon for våre investorer og er trygge på at Aberdeen Standard Investments vil fortsette å støtte og bidra til XXLs vekst innen e-handel, sier CEO Sven Hegstad i Pilängen i en kommentar.

Det skal ha vært interessenter fra hele verden involvert i budprosessen. Pangea Property Partners var selgers rådgiver i transaksjonen. NCAP var Aberdeen Standard Investments kjøpsrådgiver.

Pareto har slått seg stort opp i det svenske markedet de seneste årene, og hadde ved utgangen av fjoråret tilrettelagt for kjøp av 15 eiendommer for 11 milliarder svenske kroner.

Kraftig nettvekst

Den norske sportskjempen XXL vokser seg stadig større i Sverige.

XXL åpnet sine første butikker i Sverige i 2010, og i dag har kjeden 22 varehus og egen nettbutikk godt forankret i Sverige. Netthandelen står for godt over 10 prosent av salget.

Powered by Labrador CMS