VISTE SEG FREM: Rundt 200 kunder og kontakter besøkte Lexits messe på Meet Ullevaal 3. mai.

Lexit viste bredden

Smarte RFID-løsninger, pakkebokser med kjøling og klikk & hent-løsninger for varehandel og proffbutikker var blant det Lexit viste frem på sitt største arrangement.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

COOLT KONSEPT: Lexit tester ut pakkeboks med temperaturkontroll sammen med Oluf Lorentzen, forteller salgssjef software Mikael Thorsgaard.

«Digitalisering og automatisering i praksis» var temaet da Lexit Group arrangerte sin egen fagmesse for syvende gang – denne gang på Meet Ullevaal. Med 400 kvadratmeter utstilling var det Lexits største messe, og leverandøren fikk vist bredden i sitt sortiment med produkter til retail, lager og logistikk, produksjon og etikettering, samferdsel, blålys, verft og industri.

Kjølepakkeboks

Sammen med Foodtech tilbyr Lexit en pakkeboks for levering av kald eller varm mat. Boksen testet nå ut i samarbeid med Oluf Lorentzen, forteller salgssjef software Mikael Thorsgaard.

– Med denne kan en kunde bestille matvarer, for eksempel noen gode oster på oluf.no, og få dem levert i skapet. Her holder maten temperaturen til kunden plukker den opp, sier Thorsgaard.

VERKTØY-KONTROLL: Med tilpassede skap kan bedrifter få full kontroll på verktøy og utstyr.

Boksen fungerer som andre pakkebokser, og åpnes med kundens mobiltelefon. Forskjellen er at skapet sørger for kjøling, eller oppvarming om det er ønsket. Temperaturen i skapet blir hele tiden dokumentert og kan ettergås.

– Dette er jo en type high end-levering, og vi er spent på potensialet her, sier Thorsgaard.

Foreløpig testes konseptet med én boks på Kløfta ved kontoret til Lexit, men skapet har også andre bruksområder.

– Det kan for eksempel brukes av takeaway-restauranter. Skapet kan monteres i veggen med tilgang fra begge sider. Da slipper kunden å gå inn i restauranten å kanskje stå i kø for å hente maten sin, men får tilgang til den fra utsiden, sier Thorsgaard.

For hver bestilling kan maten da holdes i riktig temperatur til den er hentet.

Lexit leverer også levere lagerløsning og løsning for utstyrskontroll. Med LexAssetControl registreres alle utlån elektronisk med strekkode eller RFID. Slik kan for eksempel et verksted eller en produksjonsbedrift ha full kontroll på verktøy, hvem som bruker det til enhver tid.

RFID-BASERT: Med adgangskontroll får Tess full kontroll på uttak av varer hos sine kunder.

– Hos kundene våre resulterer det i redusert svinn og økt tilgjengelighet, forteller Thorsgaard.

Gir Tess kontroll

Til Tess har Lexit Group har levert RFID-containere og RFID-sluser for automatisk uttak av drift og vedlikeholdsprodukter ute hos flere av Tess sine kunder. Systemet gir økt forbrukskontroll og oppetid, samt reduksjon av svinn for kundene. Det gir også Tess lokalt full kontroll på uttak og varepåfylling.

Alle disse løsningene sammen med resten av Lexits brede sortiment av RFID, IoT, kiosk, POS, lager, Asset Management og mye mer var å finne i den store hallen på Ullevaal. Drøyt 200 besøkende fant veien.

– Digitalisering og automatisering kan lett bli «buzz-words» og strategier med lite innhold. I Lexit jobber vi tett sammen med våre kunder for å sette sammen løsninger for hvordan de skal få til digitalisering og automatisering i operativ virksomhet i praksis. Vi har mange av Norges største og mest kjente bedrifter og merkevarer på kundelisten og løsningene driver verdi for disse kundene hver eneste dag, sier administrerende direktør, Sjur Skjæveland i Lexit Group.

Powered by Labrador CMS