Lars Inge Fenes, her med NHO-leder Kristin Skogen Lund, er het kandidat til å overta ledervervet i Logistikkforeningen etter Robert Skaugrud. Foto: Per Dagfinn Wolden

Må løftes til suksess

Logistikkforeningen krever en radikal omorganisering for å overleve. Blant annet betalt leder i hel- eller halvstilling.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette må til for å hindre at foreningen smuldrer bort, blir det hevdet.

Hvem overtar som hovedstyreleder i Logistikkforeningen etter Robert Skaugrud?

Han trekker seg og ny skal velges på Logistikkforeningens generalforsamling i tilknytning til Transport og Logistikk-konferansen på Gardermoen i oktober.

Skaugrud har også ledet Hedmark og Oppland-avdelingen siden juni 2012. Han trekker seg også fra dette vervet.

Solid kandidat

Leder av Trøndelagsavdelingen og logistikksjef i Kremmerhuset, Lars Inge Fenes, er storfavoritt som hovedstyreleder.

Foruten ansvaret for Røroskonferansen siden 2006 har Fenes hatt flere ledende logistikkroller. Det være seg distribusjonssjef i DB Schenker Trøndelag, logistikkansvarlig Region Nord i Ahlsell Norge AS og distribusjonsleder i TINE Midt-Norge.

Det sies også at Kine Stirler Alm ikke stiller til gjenvalg som leder i Logistikkforeningens Østlandsavdeling, og trolig går av etter to år i lederstolen neste år.

Kommunikasjonsdirektøren i Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg og tidligere leder for Adecco Helse, har bemerket seg som en svært ambisiøs og faglig sterk leder.

Dermed må også Logistikkforeningen, Østlandet se seg om etter ny leder.

Liten vilje

Logistikkforeningen har et nettverk på over 1000 medlemmer med faglig kvalitet innen sine fagområder. Dette gir en sosial ramme for utveksling av kompetanse.

Foreningens problem er imidlertid at disse vettuge menneskene velger å eksponere seg i andre og mer synlige fora. Det er også liten vilje til å påta seg frivillige og ubetalte verv i en hektisk bransjehverdag.

Betalt leder

Derfor er betalt lederstilling, som i søsterforeningene i Danmark og Sverige, et aktuelt tema for å løfte Logistikkforeningen og hindre at den smuldrer bort. Havneforeningen er også et eksempel.

Logistikkforeningen er avhengig av et frisk pust med motiverte mennesker fra næringslivet. Ikke minst taleføre folk som har noe på hjertet, og med stor kontaktflate.

Starter prosessen

Valgkomitéen starter prosessen med valg av kandidater i slutten av august. Innen Transport & Logistikk på Gardermoen 22.-23. oktober skal lederkabalen være lagt.

Powered by Labrador CMS