Smart svenske

Svenske Maxtruck 2T har mange smarte løsninger. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Maxtruck 2T er en svenskprodusert elektrisk gaffeltruck med ekstremt gode manøvreringsegnskaper, takket være unike skråstilte hjul kalt MaxWheel. Disse hjulene lar trucken kjøre i alle retninger og samtidig snu på en femøring.

Se video av truckens unike egenskaper nedenfor artikkelen.

Føreren kan selv velge om trucken skal kjøres som en vanlig motvektstruck eller om flerveissystemet skal kobles inn.

Maxtruck 2T er utstyrt med en teleskopbom der gaflene er montert. Kapasiteten er løft på to tonn og en løftehøyde på fire meter. Bommen kan også strekkes 2,5 meter foran trucken, da med en vektbegrensning på 500 kg. Et patentert sikkerhetssystem sørger for at føreren ikke kan utfordre vektbegrensningene.

Det er også mulig å montere annet utstyr enn pallegafler på teleskopbommen. Det er mulig å montere en liten skuffe, eller gjøre om trucken til en personløfter med en plattform. Det er også mulig å styre trucken fra plattformen uten at noen sitter i førerhuset.

Ifølge produsenten er trucken også svært energieffektiv, samt at et effektivt system for å bytte batteripakke gjør at trucken kan kjøres mer eller mindre døgnet rundt.

Den svenske trucken er nominert i klassen Årets Innovasjon hos Fork Lift Truck Association i England. Se alle kandidatene her

Se video av trucken her: