Doosans nye serie el-gaffeltrucker

Sørkoreanske Doosan Industrial Vehicle har startet produksjonen av en komplett redesignet serie elektriske gaffeltrucker i 1,5- og 2,5-tonnsklassen.

Publisert Sist oppdatert

 

Sikkerhet og design er produsentens nøkkelord i beskrivelsen av sin nye serie som bygges på Doosan-fabrikken i Sør-Korea og inngår i selskapet 7-Serie. Våre nye trucker i BT/BX 7-Serien representerer er stort skritt videre i utviklingen av el-trucker, og setter en ny standard i markedet, heter det.

Forlenget hjulavstand, større batterikapasitet

Utvidelsen av el-truckserien inkluderer en variant med forlenget hjulavstand og økt batterikapasitet. Dette vil gi Doosan markedets mest moderne el-range, og en av de bredeste seriene av elektriske motvektstrucker som er bygd for å benytte enhver el-løsning.

Modellene 1,5- til 2 tonn er klare for markedet, mens 7-Seriens nye modellrekke 2,2-3,5 tonn blir satt i produksjon senere i år. Doosan opplyser at 5-Seriens store 4- og 5-tonns gaffeltrucker fortsatt vil eksistere.  

De tekniske endringene

Truckene har siste utvikling «finger-tipp-kontroll», automatisk elektrisk parkeringsbrems og et avansert kontroll- og styringssystem som gir bedre beskyttelse mot vann, støv og damp.

De er utstyrt med LED-lamper som gir bedre lys med redusert strømforbruk. Videre er motorbeskyttelsen forbedret, og førersetet er et av de beste på markedet. Et redesignet løftemastsystem gir føreren bedre sikt gjennom masten, og panoramaspeil vil økte sikkerheten ytterligere, påpekes det.