Den nye terminalen ligger i Gneisveien 4 på Berger omtrent midt mellom Oslo sentrum og Gardermoen.
Den nye terminalen ligger i Gneisveien 4 på Berger omtrent midt mellom Oslo sentrum og Gardermoen.

Ny kjøleterminal for sjømateksport

Thermo-Transit åpner en ny kjøleterminal på Østlandet. Anlegget skal bidra til å håndtere en økende eksport av sjømat fra Norge.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nye kjøleterminalen ligger på Berger utenfor Oslo, har en størrelse på ca. 2000 kvm og skal ta imot sjømat fra hele landet for klargjøring og videre transport i Norge og Europa. Sammen med selskapets kjøleanlegg i Padborg i Danmark blir det nye anlegget en viktig sentral både for vei- og flytransport av sjømat i årene som kommer.

Chief Operating Officer for Thermo-Transit i Norge, Ragnhild Slotsvik Gjøsdal.
Chief Operating Officer for Thermo-Transit i Norge, Ragnhild Slotsvik Gjøsdal.

Thermo-Transit mener beliggenheten på Berger er ideell med tanke på videre veitransport ut av Norge – men også for nærheten til Gardermoen og flytransport av fisk.

Det nye anlegget i Gneisveien 4 er utviklet for å øke kapasiteten på omlasting og lagring av fersk fisk, forteller Chief Operating Officer i Norge, Ragnhild Slotsvik Gjøsdal.

– Kapasiteten på kjølelagring har lenge vært hardt presset i regionen, og vi har en god stund sett behovet for økt kapasitet. Den nye kjøleterminalen er gjennomgående, og vil gi oss både hurtigere ekspedering og bedre transporteffektivitet. Dette blir et viktig supplement til vårt eksisterende anlegg ved Fjellbo-industriområde på Frogner, sier Gjøsdal.

Thermo-Transit har fra tidligere en sjømatterminal på 1000 kvm og en tørrvareterminal på 1500 kvm på Frogner i Akershus.

Thermo-Transit forbereder seg på økt aktivitet i tiden som kommer, forteller Gjøsdal.

– Vi ser et økende behov for transport og lagring av sjømat, og en kommende vekst i markedet. For å møte dette har vi avtale om ytterligere utvidelse av kjølekapasitet på 1300 kvm i Gneisveien 2, som ligger vegg i vegg med vårt nye anlegg. Anlegget vil være i vår disposisjon tidlig i 2023. De nye anleggene gir oss ikke bare bedre kapasitet, men også muligheten til å tilby flere typer logistikktjenester, sier hun.

Powered by Labrador CMS