Trondheim har bestilt ni bio-Iveco-er

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Biogass er blitt en viktig del av Trondheim kommunes klimasatsing. Med åpning av Gasum fyllestasjon i fjor, ble det gunstig for kommunen å investere i biogasskjøretøy.

Derfor har Trondheim kommune bestilt «opp til» ni Iveco biogasskjøretøy som skal brukes til kommunale oppgaver.

Trondheim kommune har et mål om at i 2023 skal direkte klimagassutslipp fra transport være 85% lavere enn i 1991. Innfasing av kjøretøy på blant annet biogass og lade-/fyllestasjoner for dette er avgjørende for at kommunen skal nå klimamålene.

Biogassvarebilene som er levert av Iveco-selger Christian Hjelseth, gjennom forhandleren Mardahl Verksted, skal benyttes som utstyrsbiler til drift av parker, samt verkstedsbil.

Markus Karijord, miljørådgiver i Trondheim kommune, mener offentlige innkjøpere har et ansvar for å gjøre biogass mer tilgjengelig for de private aktørene.

- Vi i kommunen har mulighet til å betale merkostnaden i oppstarten av biogasskjøretøy som ikke det private har. Ved å øke etterspørselen etter både biogasskjøretøy og biogass, så bidrar det til å opprettholde driften av fyllestasjonene og støtte opp under leverandørene som selger biogasskjøretøy. Med en satsing på biogassinfrastrukturen i trøndelagsområdet vil det også ha gode effekter på biogass som energiproduksjon, sier Karijord.

Powered by Labrador CMS