Transprot&Logistikk er det største arrangementet noen sinne på Norges Varemesse. Her fra Transport-messen for tre år siden. - . Det er et enormt apparat som setter i gang når alle skal rigge inn de store bilen- her har vi heldigvis god ekspertise fra erfarne personer på Norges varemesse. Her skal alt fra Schenkers DUO på 32 meter til esker med binders som skal på plass for at alt skal fungere optimalt, sier Jo Eirik Frøise.

- Dette må dere ikke gå glipp av!

Det er bare to uker igjen til norgeshistoriens største logistikkevent.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

26.-28. september er det klart for tidenes største logistikk-konferanse og -utstilling i Norge på Norges Varemesse i Lillestrøm. Arrangementet er en sammenslåing av den tradisjonelle Transport & Logistikk-konferansen som vanligvis foregår på Gardermoen og NLFs store messe Transport, som arrangeres hvert tredje år.

220 utstillere boltre seg på rundt 60.000 kvadratmeter, og er med det Norges Varemesse sitt største arrangement i areal noensinne.

- Dette må dere for all del ikke gå glipp av!  ivrer prosjektleder for konferansen Jo Eirik Frøise i Norsk Industri, som arrangerer messen i samarbeid med NLF, NHO Logistikk og Transport, Norske Havner og Logistikkforeningen.

- Nå nærmer vi oss snart 700 påmeldte på konferansen, noe som lover bra. Bransjemiddagen torsdag den 26. september har allerede slått alle tidligere gamle rekorder fra konferansens 61 års gamle historie, i skrivende stund er 560 med på middagen. Kapasiteten er 650 så rask på om du vil være med på denne uformelle møteplassen hvor man kan treffe nye og gamle kundekontakter, forteller Frøise.

HER KAN DU MELDE DEG PÅ

De som er vanligvis besøker Transport & Logistikk-konferansen vil kjenne igjen programmet, som i år består av rundt 100 foredragsholdere. I tillegg kommer ikke mindre enn fire statsråder, samt et bredt utvalg fra den politiske opposisjonen – både for å holde foredrag og delta i debatt.

Statsrådene som kommer er finansminister Siv Jensen, samferdselsminister Jon Georg Dale, fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik og arbeidsminister Anniken Hauglie.

Du kan se hele programmet her.

- Er du vareeier eller transportør er dette konferansen du bør få med deg, sier Frøise ubeskjedent.

I løpet av disse to dagene presenteres kjente vareeiere som på hver sin måte har gjort logistikken til en av sine konkurransefordeler. Vi får høre om hvordan vareeiere får bedre vareflyt og lavere kostnader ved bruk av multimodal transport i fast rute som alternativ til langtransport med bil.

I år skal rundt 100 spennende foredragsholdere dele av sin kunnskap til konferansedeltakerne. Her fra plenumssalen i fjor.

- Her vil du også møte vareeiere som har tatt utradisjonelle valg, samt diskutere utfordringer og muligheter. Målet med disse sesjonene er å dele gode og spennende løsninger for dagens logistikk- og transportutfordringer som ofte er felles for vareeiere. Du møter blant andre store kjente transportkjøpere og vareeiere Yara, Kongsberg, Movi, Biltema IBM, Mester Grønn, Bama, Smart levert og mange flere vareeiere fra hele landet, sier Frøise.

Under festmiddagen torsdag kveld blir det også tradisjonen tro utdeling av en rekke priser. Deriblant Moderne Transport-prisen, som vi i Moderne Transport har delt ut hvert år siden 1969.

Her kan du ser tidligere vinnere av prisen.

Yaras Bjørn Tore Orvik vant Moderne Transport-prisen i 2018, for sitt arbeid med det autonome containerskipet Yara Birkeland. I midten juryleder Eirill Bø og til høyre redaktør Øyvind Ludt.
Powered by Labrador CMS