Systema-gründer Svein Huse og daglig leder Birgit Vegheim skal fortsette i sine jobber etter oppkjøpet.
Systema-gründer Svein Huse og daglig leder Birgit Vegheim skal fortsette i sine jobber etter oppkjøpet.

Systema solgt til global gigant

Den norske IT-leverandøren Systema, er solgt til WiseTech Global, eid av Australias 17. rikeste mann.

Publisert

- Systemas verdifulle toll- og grensekrysningsekspertise vil forsterke vår tilstedeværelse i Nordens tre største markeder, Norge, Sverige og Danmark, sier CEO i WiseTech Global, Richard White, i en pressemelding. White er for øvrig rangert som Australias 17. rikeste mann av Forbes, med en formue på 2,5 milliarder dollar.

Systema AS ble etablert i 1985, med hovedfokus på utvikling av kostnadseffektive og funksjonelle løsninger til transport og spedisjonsbransjen. Systema har i dag 10 ansatte og holder til i egne kontorlokaler sentralt i Oslo. Selskapet har de siste årene omsatt for i overkant av 15 millioner kroner, og har hatt gode tall på bunnlinjen.

Hovedproduktet er fortollings- og TMS-systemet Sysped, og på kundelisten finner vi store aktører som Dachser, DHL, DSV, Schenker og PostNord.

Administrerende direktør i Systema, Birgit Vegheim, skal fortsette i sin jobb. Det samme skal grunder Svein Huse. Systemas virksomhet skal integreres i WiseTech Global-gruppen, men Systema skal fortsette å levere sine transport- og logistikk-systemer til sine kunder, sammen med CargoWise One, som er Wise Tech Globals hovedprodukt.

- Vi har hjulpet våre kunder til å forbedre sine grensekryssende operasjoner i over 30 år nå. Gjennom å bli en del av WiseTech, kan vi dra nytte av deres globale utviklingskapasitet i det som er et spennende neste skritt for oss, sier Birgit Vegheim.

WiseTech Global er en global aktør innen IT-tjenester for logistikkbransjen med hovedkontor i Sydney i Australia, og har 8000 kunder i totalt 130 land over hele verden. Flaggskipproduktet CargoWise One foretar årlig over 44 milliarder datatransaksjoner

Oppkjøpet av Systema føyer seg inn i en lang rekke oppkjøp WiseTech Global har foretatt i land som blant annet Argentina, Belgia, Brasil, Canada, Irland, Storbritannia, Spania, Frankrike, Tyskland og Sverige. I Sverige ble CargoIT kjøpt høst.