Inviterer til jubileumscruise

8. april kaster vi loss! Da legger MS Color Magic fra kai i Oslo med hundrevis av feststemte logistikkvenner om bord for å feire foreningens 50-årsjubileum og nyte en vakker vårdag i Kiel.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hovedstyreleder Robert Skaugrud ser frem til å gi medlemmene en real fest, der noen av landets beste entertainere er hyret inn for å trimme både lattermuskler og danseføtter.

- Ja, i anledning jubileet har vi slått litt på stortromma. Entertainere som Øivind Blunck og Tom Mathisen er «sikre kort» som vet å sette folk i riktig feststemning. Så dette blir bra! Og på musikkfronten er vi så heldig å få med oss Reidun Sæther som mange sikkert kjenner igjen fra «Stjernekamp» på NRK, forteller en entusiastisk styreleder. I år vil det også gjøres litt ekstra stas på ledsagerne på fredagsettermiddagen som kan få med seg et eget show.

Blikket mot fremtiden

Det er riktignok jubileumsfest, men i god foreningsånd ligger det naturligvis også en faglig agenda i bunn.

- Det er jo logistikken vi skal feire og som er vår felles plattform for å være med i foreningen. Og i året vi runder 50 synes vi ikke det bare er på sin plass å hylle oss selv og våre forgjengere, men også rette blikket litt fremover. Tittelen for årets konferanse har vi valgt å gi «Nye horisonter og ukjent farvann – Hvordan navigere i logistikkfremtiden?». For hvordan vil logistikken se ut om 50 nye år? Svaret har vi naturligvis ikke, men med de innlederne vi har prøver vi å belyse noen av de fremtidstrendene som er, forteller Skaugrud.

Rett fra Kongens bord

Han er glad for at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen takket ja til å kaste glans over jubiléet.

- Han kommer rett fra «Kongens bord». Den fredagen er det jo statsråd, så det blir et stramt tidsskjema, men jeg har kjørt opp løypa for å se at tiden strekker til. Det skal gå bra, gliser 45-åringen.

Automasjon

Et av temaene som vil belyses litt mer inngående på konferansen er automasjon og hvordan dette vil påvirke morgendagens logistikk. Bestefar Einar hadde nok ikke skjønt bæret hadde han hørt barnebarnet innlegg om automasjon og roboter. Slikt fantes ikke på «landsfaderens» tid, men er noe Marte Gerhardsen, leder i Tankesmien Agenda, er svært opptatt av. En fremtidsstudie («Computerization and the future of jobs in Norway») som ble lagt frem nylig anslår at en av tre jobber vil være borte om 20 år. Å høre nærmere om hvordan en slik hverdag vil være interessant å få med seg.

- For å supplere Marte har vi også fått inn to tyske bransjeeksperter, Volker Jungbluth og Tobias Zierhut. De er henholdsvis adm. direktør i Swisslog Automation GmbH og produktmarkedssjef i Linde Material Handling. Tyskland ligger svært langt fremme når det gjelder Industri 4.0 og automasjon, og disse to karene sitter jo på spisskompetanse på feltet, sier Skaugrud.

Dagligvarer, tekstil og apotek

Blant øvrige innledere finner man navn som Jens Christian Iglebæk, logistikksjef i Stormberg, fungerende logistikksjef Hege Nymoen i Alliance Healthcare, og gründer og operasjonssjef Jon Kåre Stene i den hurtigvoksende dagligvarekjeden på nett – Kolonial.no.

Den tidligere landslagsprofilen Lise Klaveness skal runde av den faglige delen av festprogrammet med et «mykt foredrag». Hva som kjennetegner et vinnerlag er temaet, og det bør jo interessere noen og enhver?

- Skal du ha med deg alle disse godbitene, samt knytte nettverk i et særdeles sosialt og trivelig miljø, er det bare å kaste seg rundt. Påmelding gjøres via hjememsiden vår, Logistikkforeningen.no, melder hovedstyreleder Skaugrud, som ønsker alle logistikkvenner vel møtt på Hjortneskaia 8. april.

 

 

Powered by Labrador CMS