Hagens julehilsen til Solvik-Olsen

– Vi har fått en politisk ledelse som styrker oss i troen på norsk samferdsel.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styreleder i NHO Transport og Logistikk, Ole Andreas Hagen, forteller til Mtlogistikk at vår nye samferdselsminister, Ketil Solvik-Olsen (Frp), har evne til å lytte sammen med en stor porsjon vilje til samarbeid.

Fortjener julehilsen

- Han fremstår som en dyktig politiker som absolutt fortjener en julehilsen, sier Hagen.

Han understreker at samferdselsministeren ser ut til å ha skjønt sin unike posisjon, både for å utvikle infrastruktur og dens betydning for norsk næringsliv. – Solvik-Olsen tar større grep, både når det gjelder innslag av nye løsninger for finansiering, organisering og realisering av ny infrastruktur, sier Hagen.

Stort jernbanebehov

Hagen, som også er kommunikasjons- og markedsdirektør i Tollpost Globe/PostNord Logistics, er særlig opptatt av å sikre nye og bedre løsninger for gods på bane.

- Vi har en situasjon for gods der de tre største byene ikke har en avklart løsning for gods på bane. Foruten en nedleggingstruet Raumabane, er det et stort behov for å realisere bygging av krysningsspor og sikre gode løsninger for terminalsituasjonen i Oslo, Bergen og Trondheim, sier Hagen.

Sjø og havn

Han synes det er bra at man har fått sjø og havner inn som en del av samferdselspolitikken.

- Vi er en internasjonal transport- og logistikkbransje. Kanskje vi skulle jobbet med en nordisk plan, som kan duge, og få på plass transportkorridorer i Norge og Sverige i første omgang.

Realiserer vekst– Mens vi normalt kan være oppe i 80% bruk av jernbane til vår godsfremføring, så er dette tallet redusert med 15%-20% de siste to-tre årene. Det ser nå ut til at Solvik-Olsen og regjeringen bidrar til å realisere vekst for gods på bane gjennom økt innslag av private løsninger, raskere utbygging og konkurransenøytrale løsninger, sier en tilfreds Ole Andreas Hagen i god julestemning.

Powered by Labrador CMS