Det eneste Birger Solvang i Logistikkforeningen hadde å anføre mot samferdselsministeren er hans favorittlag i fotball, som er Tottenham. - Det er Manchester United som ruuuler, smiler Solvang. (Og tar selvfølgelig feil :))

Ministeren imponerte seniorene

Jon Georg Dale holdt foredrag for Logistikkforeningens seniorgruppe på Dovrehallen, og adresserte både havneutbygging, ulovlig veitransport og kommende NTP.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi var 35 stykker fra seniorforeningen, og det er rekord, sier Birger Solvang som organiserte foredraget.

Seniorforeningen arrangerer treff med aktuelle foredrag på Dovrehallen hver siste tirsdag i måneden. Denne gangen ble arrangementet flyttet til nest siste tirsdag, fordi det var da samferdselsminister Jon Georg Dale kunne stille.

Og i løvens hule med en gjeng svært garvede logistikere, viste kjøttskjæreren fra Volda både kunnskap og innsikt i bransjen.

- Han stilte seg opp uten manus og byråkrater og holdt et foredrag på tre kvarter og svarte på spørsmål i over 20 minutter. Det bar preg av at han kunne det han holder på med. Han ga gode utdypende svar, uten manuskript, forteller Solvang.

- Jeg pleier å være kritisk til det jeg hører, men det var vanskelig å «ta» ministeren på konkrete ting, legger Solvang til.

Hovedtemaet for Dales foredrag var infrastruktur i samferdselen, og Dale ga perspektiver både innen vei-, sjø- og jernbanetransport.

- Han snakket blant annet om utfordringene med trailertrafikken, spesielt rundt ulovlig kjøring. Han har jo vært med på kontroller selv, og sett folk bli tatt både for rus, brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene og kabotasje, forteller Solvang.

Dale var opptatt at det må lages traseer som fungerer. Han fortalte også om planer, slik Solvang forstod det, om bygging av flere krysningsspor på Nordlandsbanen og Bergensbanen, som tiltak som skal bedre fremkommeligheten på jernbanen de kommende årene.

Neste tirsdagsmøte for seniorforeningen er tirsdag 28. mai. Da blir det besøk Rema 1000 Distribusjon på Vinterbro.

Powered by Labrador CMS