Han er Orklas nye logistikksjef

Johan Clarin (42) er utnevnt til konserndirektør Operations i Orkla ASA.

Publisert Sist oppdatert

Clarin starter i jobben 15. september, og blir en del av Orklas konsernledelse og vil rapportere til Orklas konsernsjef Åge Korsvold.

Som konserndirektør vil Clarin få Operations et overordnet ansvar for fabrikkstruktur, logistikk, HMS, innkjøp og operational exellence.

- Vi gleder oss over at Clarin har takket ja til stillingen som konserndirektør Operations. Effektiv drift og evne til å ta ut synergieffekter er en forutsetning for at Orkla skal være konkurransedyktig i alle ledd. Clarin har med sin bakgrunn innen produksjon og logistikk i store internasjonale selskaper mye å tilføre oss, sier konsernsjef Åge Korsvold i Orkla.

Johan Clarin har siden 2009 vært leder for produksjon og logistikk globalt i Sony Mobile Communications AB, med base i Kina, samtidig som han de senere årene også har vært adm. direktør for Sony Mobiles kinesiske joint venture. Siden 2007 har han også hatt flere andre lederstillinger i Sony Mobile, og i perioden 1997−2006 var han Senior Manager i Accenture AB. Clarin har en mastergrad i Business Administration fra Göteborgs universitet.