Arrangørene på plass for å finpusse det siste fr konferansestart. Leder av Logistikkforeningen Østlandet Kine Stirler Alm, Prosjektleder for Transport & Logistikk Jo Eirik Frøise, direktør i NHO Logistikk og Transport Are Kjensli, direktør i Norske Havner Arnt-Einar Litsheim og leder av Logistikkforeningen Robert Skaugrud
Arrangørene på plass for å finpusse det siste fr konferansestart. Leder av Logistikkforeningen Østlandet Kine Stirler Alm, Prosjektleder for Transport & Logistikk Jo Eirik Frøise, direktør i NHO Logistikk og Transport Are Kjensli, direktør i Norske Havner Arnt-Einar Litsheim og leder av Logistikkforeningen Robert Skaugrud

Rekordmange transportkjøpere

- Dette blir to spennende dager på Gardermoen med et program som allerede har fått mye ros. I år kan jeg love et program som er toppet med rekordmange transportkjøpere som foredragsholdere med fokus på lønnsomhet, kvalitet, pris og framføringstid, sier Jo Eirik Frøise som er prosjektleder for Transport & logistikk 2017.

Publisert

23. og 24. oktober er det klart for den 59. utgaven av Transport & Logistikk-konferansen, tidligere Transportbrukerkonferansen.

- Uten å ta munnen for full vil jeg påstå at årets konferanse vil bli den beste vi har arrangert i vår 59-årige historie. Her blir det kamp om plassene, sier Frøise.

Det blir et stort fokus på lønnsomhet og kostnadsreduksjon. Mange bedrifter kommer til konferansen for å fortelle om hva de gjør på nettopp dette området i logistikkkjeden. Logistikk som konkurransefortrinn, e-handel, en ny Nasjonal transportplan og dens konsekvenser for transportnæringen vil være aktuelle tema. Selvsagt vil vei, bane og havn også være sentrale tema på konferansen.

Vi vil sikre en god faglig dekning av hele transport- og verdikjeden. Vi har også lært av innspillene fra fjorårets konferanse. Vi har arbeidet hardt for at både nye og tidligere deltakere skal få en god konferanse i oktober. Suksessen i de foregående årene med over 800 konferansedeltakere er et klart tegn på at vi har lykkes. Vi håper at deltakerantallet fortsetter å vokse også i år, forteller Frøise

Alle topplederne på plass

En av de spennende sesjonene er sesjonen hvor alle topplederne i de norske samlasterne samles for første gang på mange år.

Hva er det som påvirker den norske transporthverdagen – hva er det som er prioriterte oppgaver for de store transpotørene? Og er de godt nok forberedt til å møte fremtidens krav til transporten.  I denne sesjonen vill alle lederne fra de store transpotørene samles:

Konserndirektør Tore K. Nilsen i Bring, administrerende direktør Terje Aarbog i DHL Express Norway, administrerende direktør Michael Holmstrøm i Schenker, og administrerende direktør Robin Olsen PostNord.

 - Dette er en sesjon jeg regner med vil være et av høydepunktene på konferansen, sier en forventningsfull prosjektleder

 Samferdselsdebatt med nyvalgte politikere

Som vanlig avsluttes konferansen av den tradisjonelle samferdselsdebatten. Her vil samferdselsministeren møte de nyvalgte fraksjonslederne fra de ulike partiene til debatt om det nye statsbudsjettet som fremlegges i forkant av konferansen. Da er det også anledning for å gjøre opp status, sier Frøise.

- Hva oppnådde den blå-blå regjeringen oppnådd etter fire år med makten i samferdselsdepartementet?

Fremdeles mulighet til stand

Med sine 6000 meter utstillingslokale har vi også nesten ubegrensede muligheter til å standplass.  På utstillingen har havnene vært en solid deltager de siste årene. Dette er jo en fantastisk plass for alle leverandørene til transport og logistikkbedriftene å treffe beslutningstakere fra hele landet.

– De siste årene har representanter for over 350 bedrifter deltatt på konferansen. Vi har fremdeles noen stand igjen å selge så her er det bare å ta kontakt, avslutter sunnmøringen med et smil.