ikea

IKEA nærmere lager i Vestby

IKEA har fått godkjent oppkjøp av en tomt i Vestby, der det skal bygges et lager som skal avlaste varehusene og korte ned leveringstiden.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Allerede i februar ble det inngått en intensjonsavtale mellom IKEA Norge om kjøp av en tomt på 100 dekar i Næringspark Øst i Vestby. Nå har IKEA Norge fått godkjent kjøpet til 78 millioner kroner fra IKEA sentralt, og dermed er man et skritt nærmere realisering av et IKEA-lager.

- Først og fremst er dette et lager som på sikt skal bidra til å redusere leveringstid både på nett og i varehus, sier kommunikasjonsrådgiver i IKEA Kristian Willanger til MT.

Han understreker at man er svært tidlig i planleggingsprosessen, og at nøyaktig utforming, størrelse og funksjon på lageret ennå er uvisst.

- Vi begynner å jobbe med planleggingen rundt dette nå. Dette gjør vi sammen med den globale IKEA-organisasjonen, sier Willanger.

Lageret skal eies av IKEA Norge, men driftes av logistikkdelen av den globale IKEA-organisasjonen.

Næringspark Øst består av 1200 mål med aktører som Nille, Oluf Lorentzen, DHL, og Raypak, mens Vinmonopolet, Alna Margarinfabrikk og Kaffefabrikken er på vei inn - og nå også IKEA.

Vestby-ordfører Tom Anders Ludvigsen forteller til Moss Avis at lagerets størrelse har et anslag på 40.000 til 50.000 kvadratmeter. Det er snakk om et automatisert lagerbygg med høyteknologi.

- Muligheten til å ta med møblene hjem med en gang har vært en viktig del av IKEAs suksess. Da vi ser at forventningene til rask levering også er høye for de som handler på nett, jobber vi kontinuerlig med å finne nye og bedre måter å møte kundenes ønsker på uansett hvordan de velger å handle hos oss. Lageret i Vestby vil på sikt redusere leveringstiden og gjøre IKEA enda mer tilgjengelig for nordmenn, sier Clare Rodgers, administrerende direktør i IKEA Norge, da avtalen med Vestby kommune ble signert 1. februar i år.

IKEA har lenge hatt planer om tilstedeværelse i Vestby, og har halvannen kilometer unna lagertomten, kjøpt en 70 dekar tomt på Delijordet. Der er det planlagt et varehus, som foreløpig er lagt på is.

- Vi har satt noen av ekspensjonsprosjektene våre på hold, fordi vi er inne i en utvikling av konseptet vårt. Vi jobber rett og slett med å finne ut hva vi skal bygge der, sier Willanger.

Powered by Labrador CMS