Effektive hjelpesendinger med håndterminaler

Opp mot 15 millioner mennesker får raskere hjelp takket være håndterminaler fra Intermec.

Publisert Sist oppdatert

World Vision er en global hjelpeorganisasjon som støtter rundt 12-15 millioner mennesker i året i områder som er rammet av fattigdom eller katastrofer. Organisasjonen har redusert prosesstiden for hjelpedistribusjon med opp til 90 prosent, ved å benytte håndterminalene CN50 til Intermec i kombinasjon med sitt eget programvaresystem LMMS.

 Otto Farkas, seniorrådgiver for Innovation & Partnering hos World Vision befant seg på en flyplass, da han fikk ideen om å benytte håndterminaler i feltarbeidet.

 – Under en av mine reiser la jeg merke til hvordan flyplasspersonalet organiserte passasjerene via mobile løsninger og strekkoder, sier Farkas. Vi burde benytte samme type teknikk i vårt arbeid, tenkte jeg da.

 I stedet for å benytte manuelle systemer til å registrere arbeidet tok World Vision i bruk Intermec CN50, en håndterminal som er motstandsdyktig mot vann og støt og gjør det mulig å skanne ID-kortene til bistandsmottagerne, kombinert med programvaren LMMS (Last Mile Mobile Systems). Systemet lagde en mer effektiv måte å kontrollere på i sanntid at mottagerne har fått riktig hjelp og i riktig mengde.

 Med den nye arbeidsmåten kan en bistandsarbeider hjelpe 1000 husholdninger per arbeidsdag, noe som tidligere kunne ta en hel uke å gjennomføre. Ventetiden for bistandsmottagerne er dermed forkortet fra en hel dag til 2-3 timer.

 – Teknikken vil ikke eliminere de bakenforliggende årsakene til menneskelig lidelse og nød, men det gjør det mulig for oss å være mye mer effektive i vår virksomhet, sier Jay Narhan, gruppeleder for Applied Technology & Product Development hos World Vision.

 – Kameraene på CN50 til Intermec hjelper oss til å identifisere våre mottagere bedre. Sammen med den lange levetiden på batteriene og at enhetene er motstandsdyktige mot støt, har CN50 alt vi trenger i én bekvem løsning.

 Resultatet i korthet:

 •             Redusert prosesstid. World Vision sparer minst 50 prosent i prosesstid og opp til 90 prosent ved fortsatt bruk.

•             Raskere identifisering. Intermec og LMMS bidrar til at tiden det tar å identifisere bistandsmottagerne er redusert med 60 prosent.

•             Kortere behandlingstid. En person kan hjelpe 1 000 husholdninger i løpet av en arbeidsdag, noe som tidligere tok mer enn en hel uke.

 •             Kortere ventetid for bistandsmottagerne. Ventetiden til mottagerne er redusert fra en hel dag til 2-3 timer.