Full lager-krangel i LO

Kolonial.nos grossistlager er kimen til full lager-krangel i LO.

Publisert

- Lageret til Kolonial.no er grossistlager, påstår Transportarbeiderforbundet.

– Nei, det er en nettbutikk, hevder Handel og Kontor.

«Handelskrig»

Det er oppstått full «handelskrig» mellom de to LO-forbundene om hvem som skal organisere de ansatte i matbutikk på nett.

Både Handel og Kontor (HK) og Transportarbeiderforbundet (NTF) mener de ansatte på lageret til Kolonial.no skal være organisert hos dem.

Striden står om lageret er en nettbutikk eller et grossistlager, skriver Fri Fagbevegelse.

Kolonial.no har siden starten i 2013 blitt Norges største matvarebutikk på nett, og det er de rundt 400 lager- og sjåføransatte de to LO-forbundene vil organisere.

Tidligere i år sendte NTF inn krav om opprettelse av tariffavtale for bedriften, men den ble stoppet av Handel og Kontor.

Stoppet krav

Til Transportarbeideren sier HK-leder Trine Lise Sundnes at hennes forbund har enerett for nettbutikker, og at hun derfor stoppet NTFs krav.

– NTF har organisert medlemmer på en bedrift som HK har enerett, påpeker hun.

Forbundssekretær Bjørn Anders Jonassen i NTF kjøper ikke argumentene til HK-lederen.

– Det stemmer selvsagt ikke at HK har avtaleretten på nettbutikkene. Vi har blant annet netthandelen.no, blivakker.no, getinspired.no og lageret til nettbutikken til XXL, så jeg lurer på hvor de har det fra og hvor det står at HK har eneretten på nettbutikkene, sier Jonassen som understreker at det rett og slett er frekt av HK å tro at de eier organisasjonsretten til grossistlager fordi de har noen feilaktige medlemmer der.

- De får holde seg til kontordelen på bedriften, slik de gjør på alle andre grossistlagre, sier Jonassen.

– Vi er ikke uenige om at NTF skal ha organisasjonsretten på ulike grossistlagre. Derimot er det en uenighet om hva som er grossistlagre, sier Trine Lise Sundnes.

Ifølge Jonassen er dette et stort lagerbygg som er bygd for å være et lager med varemottak og vareporter.