Griegs nye havneteknologi

Grieg Logistics slår sammen teknologiselskapene Seamless og Shiplog.

Publisert

Bergensselskapet har dermed sikret seg fullt eierskap i de to programvareleverandørene og samler nå denne virksomheten i ett selskap.

– Vår påstand er at fremtidens digitale løsninger innen deling av sanntidsdata, lean logistikk og samhandling i maritim bransje kommer fra Norge, sier toppsjef Michelle Williams i Grieg Logistics, som slapp nyheten på Havnekonferansen i Kristiansand torsdag.

– Mer helhetlig havnedatasystem

Ifølge Sysla leverer Shiplog og Seamless totalløsninger til havner, terminaler og forsyningsbaser.

Programvaren har om lag 90 prosent av alle havner i Norge som kunder, og leverer også til de største havnene i Skandinavia.

I tillegg brukes selskapenes varslings- og registreringsløsninger om bord i 188 norske ferger og hurtigbåter, ifølge Grieg Logistics.

Nåværende daglig leder i Shiplog, Vidar Fagerheim, tiltrer som daglig leder i det nye selskapet.

– Vi har allerede en bred portefølje av digitale tjenester med flere etablerte produkter for havn, logistikkbaser, industriaktører, offentlige myndigheter og rederier. På kort sikt vil våre havnekunder se et mer helhetlig havnedatasystem, som spiller godt og sømløst sammen, sier han.

– Et løft for Grieg

Det nye selskapet ønsker å gi kundene et mer helhetlig havnedatasystem, og få en smart håndtering av terminaloperasjoner.

Navnet på det nye selskapet er fortsatt ikke klart.

– Dette er et løft for Grieg Logistics som viser at vi mener alvor med vår digitale satsing. Vi ønsker å være en ledende aktør innenfor teknologiutvikling, og satser på effektiv, miljøvennlige havner og sjøtransport, sier Williams, som blir styreleder i det nye selskapet.